Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Avrupa Diploması Ödülü Teslim Alındı

Avrupa Diploması Ödülü Teslim Alındı
6 Kasım 2021 09:48
A+
A-

2020 yılında Avrupa Konseyi tarafından düzenlenen organizasyon neticesinde dört basamaklı Avrupa Ödülü’nün ilk kademesi olan “Avrupa Diploması Ödülü” Çorlu Belediyesi’nce teslim alındı. Pandemi nedeniyle bir yılı aşkın sürenin sonunda düzenlenen çevrim içi seminer ile tamamlanan süreç ile ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, daha önce Strasbourg’da yapılması planlanan ancak yaklaşık iki yıldır devam eden pandemi nedeniyle iki kez ertelenen ödül töreninin çevrim içi olarak gerçekleştirildiğini söyledi.
Başkan Sarıkurt açıklamasının devamında, “Avrupa Ödülü Alt Komitesi Başkanı Kestutis Masiulis’un açılışını yaptığı törende Çorlu Belediyesi’nin yanı sıra Türkiye’den Çiğli ve Selçuk Belediyesi’nin de layık görüldüğü ödülü ayrıca dünya ülkeleri İtalya’nın Cavaglia, Contigliano, Reggio Emilia kentleri, İspanya’nın Bilbao ve Tarragona kentleri, Fransa’nın Bayeux kenti, Almanya’nın Velbert kenti, Ukrayna’nın Poltava kenti ve Avusturya’nın Neumarkt in der Steiermark kenti de aldı.
“AVRUPA STANDARTLARINDA PROJELER HAYATA GEÇİRİYORUZ”
Bu ödül 1955’ten günümüze belediyelerin uluslararası projeleri, katılımcı demokrasi anlayışı, kardeş şehirlerle geliştirdiği iyi ilişkiler, kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda örnek gösterilecek uygulamaları doğrultusunda değerlendirilerek veriliyor. Çorlu Belediyesi olarak Avrupa standartlarındaki projeleri hayata geçirmeyi sürdürüyoruz. ‘Yılın Partner Şehri’ ve ‘Avrupa Spor Kenti’ unvanlarını kazanan bir belediye olarak gurur duyduğumuz kentimiz için çalışmaya ve yarınlara yönelik projeler üretmeye devam ediyoruz.
“AVRUPA ÖDÜLÜ’NÜ KAZANMAK İSTİYORUZ”
Daha öncede ifade ettiğim gibi Avrupa Diploması ödülü, büyük Avrupa Ödülü’nü kazanmaya giden yoldaki ilk basamağımızdı. Bundan sonraki amacımız Avrupa Şeref Bayrağı ve Avrupa Şeref Plaketi’ni kazanmak. Ama asıl hedefimiz en yüksek seviye olan Avrupa Ödülü’nü kazanabilmek. Hedeflerimiz doğrultusunda Çorlu’muz ve kentimizde yaşayan değerli vatandaşlarımız için çalışıyoruz.” dedi.
“BİRLİKTE BAŞARDIK”
Çorlu’nun uluslararası bir organizasyonda yer almasından dolayı çok mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu belirten Başkan Sarıkurt, “Avrupa’nın hatırı sayılır birçok önemli kentini geride bıraktık. Elde ettiğimiz bu başarı, her zaman yanımızda yer alan, desteklerini hiçbir zaman bizlerden esirgemeyen değerli Çorlu halkı ve kentimiz için birlikte emek verdiğimiz mesai arkadaşlarımızın ortak eseridir. Bunu birlikte başardık. Çorlu’muzun bu kapsamda ülkemizin yanı sıra tüm dünya da örnek bir kent olmasına katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” sözlerine yer verdi.