Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 23°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
23°C
Az Bulutlu
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 24°C

Avukatlık mesleğini layıkıyla inşaa edebilmek için kararlılıkla hareket edeceğiz

Avukatlık mesleğini layıkıyla inşaa edebilmek için kararlılıkla hareket edeceğiz
5 Nisan 2023 13:57 | Son Güncellenme: 5 Nisan 2023 14:03
A+
A-

5 Nisan Avukatlar Günü’nde açıklama yapan Tekirdağ Baro Başkanı Avukat Egemen Gürcün, deprem bölgesinde 121 avukatın yaşamını yitirdiğini ve 17 bin 964 avukat ile  3 bin 162 stajyer avukatın depremin sonuçlarından doğrudan etkilendiğinin bilgisini paylaşarak, “Avukatlık cübbelerini yeniden giyebilecekleri, adalet mücadelesine kaldıkları yerden sürdürebilecekleri bir ortamın sağlanabilmesi için bizler canla başla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Tekirdağ Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Tekirdağ Valiliği önünde Atatürk Anıtı’na  çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye  Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, CHP İl Başkanı Volkan Nallar, AK Parti İl Başkanı ve aynı zamanda avukat olan Ali Gümüş, DEVA Partisi İl Başkanlığına vekil olarak atanan ve aynı zamanda  avukat olan Hilal Üner Özcan, CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Nurten Yontar, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Bölge Adliyesi  Başsavcısı Ünal Bingül ve çok sayıda avukat katılım gösterdi.

Çelenk sunma töreninin ardından Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün tarafından basın açıklaması yapıldı.  Açıklamada deprem bölgesinde yaşamlarını yitiren avukatlar anılarak,  deprem bölgelerinde barolara kayıtlı 17 bin 964 avukat 3 bin 162 stajyer avukatın depremin sonuçlarından doğrudan etkilendiğine vurgu yapıldı. Açıklamada, mevcut olan sorunlarının üzerine deprem ile birlikte çok ağır ve yeni sorunların eklendiği belirtilerek,  “Her bir meslektaşımızın avukatlık mesleğini layıkıyla gururla inşaa edebilmelerini sağlayana kadar kararlılıkla hareket etmeye devam edeceğiz” denildi.

5 Nisan Avukatlar Günü’nde deprem felaketiyle yaşamlarını yitiren on binlerce yurttaşın ve 121 meslektaşın acısını bir kez daha yüreklerinde hissettiklerini ifade ederek sözlerine başlayan Baro Başkanı Gürcün,  “Hayatlarını ve yakınlarını kaybeden,   evleri ofisleri yıkılan meslektaşlarımızı bir an bile unutmadan enkaz altından çıkartılan avukatlık cübbelerini yeniden giyebilecekleri adalet mücadelesine kaldıkları yerden sürdürebilecekleri bir ortamın sağlanabilmesi için bizler canla başla çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 

 

‘DEPREM BÖLGERİNDE AVUKATLIK FAALİYETİNİ SÜRDÜRMEK ÇOK DAHA ZOR HALE GELDİ’

Geçtiğimi yıl ‘ avukatlar gününü kutlayamıyoruz’ dememize sebep olan meslek sorunlarının çözümü için somut tek bir adım atılmadığını hatırlatarak açıklamasına devam eden Gürcün,  mevcut sorunların üzerine deprem felaketlerinin yarattığı çok ağır ve yeni sorunların eklendiğine dikkat çekti.  Gürcün şöyle devam etti: “Yaşanan afet sonrası depremlerden ağır şekilde etkilenen illerimizde avukatlık faaliyetlerini fiilen sürdürmek şimdi çok daha zor hale gelmiştir. Deprem bölgelerinde barolara kayıtlı 17 bin 964 avukat 3 bin 162 stajyer avukatımız depremin sonuçlarından doğrudan etkilenmiş,  on bine yakın meslektaşımızın ofislerinde ağır hasar meydana gelmiştir. Bu koşullar altında baştan deprem bölgesi olmak üzere yurttaşlarımızın adalete erişim haklarının güvencesi dün olduğu gibi bugün de avukatlardır.

‘TEKİRDAĞ BAROSU TÜM YURTTAKİ HUKUK İHLALLERİNE KARŞI TARAFTIR’

Güçlü bir savunma makamının, bağımsız yargının ve adil yargılanma hakkının teminatı olduğunun bilinciyle depremden etkilenen tüm meslektaşlarımızın avukatlık mesleğinin onuruna uygun olarak mesleğini tekrar icra edebilmeleri ve mesleğimizi bugüne kadar her mecrada dile getirten köklü sorunlarının bir savunma reformuyla çözümü için Türkiye Barolar Birliğinin ve tüm baroların mücadelesi birlikte tam bir kararlılık içerisinde devam edecektir. Mesleğimizin içine sokulduğu ağır sosyo- ekonomik koşulların,  avukata dönük şiddet vakalarındaki artışın ve bu mesleği icra ederken önümüze çıkartılan her türlü engelin özünde vatandaşın en temel hakkı olan savunma hakkına yönelik olumsuz etkilerinin olduğunun bir sefer daha altını çizerek hatırlatmak istiyoruz.

Savunma makamı tüm olumsuz koşullara rağmen dün olduğu gibi bugün de yurttaşlarımızın yanında yer alarak hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını korumak,  yargılamanın adil bir şekilde gerçekleşmesi görevini yerine getirmeye devam edecektir.  Bu görev ve sorumluluk bilinciyle ve kurumsal gelenekleri ve bir hukuk kurumu olması bakımından avukatların örgütlü gücü olan Tekirdağ Barosu’nun da yalnızca ilimizde değil;  tüm yurtta insana, doğaya ve tüm canlılara yönelik her türlü hukuk ihalelerine karşı taraf olmasını ve sorumluluğunun gereği olarak tavır almasını sürdüreceğini bir kez daha ifade etmek isterim.

‘AKLIN VE BİLİMİN IŞIĞINDA VAZGEÇMEDEN YÜRÜYECEĞİZ’

Öte yandan Tekirdağ Barosuna mensupları olarak bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yaşına varmak üzere olduğu şu günlerde ‘istiklal,  istikbal, hürriyet her şey adalet ile kaimdir diyerek’  bir ulusun kaderini değiştiren Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği ülküye bilimin ve aklın ışığında vazgeçmeden yürüyen, Atatürk İlke ve İnkılâplarını rehber edinen, Türk avukatları olarak hukukun üstünlüğü yargı bağımsızlığı insan hak ve özgürlükleriyle cumhuriyet kazanımlarının korunması mücadelesinde her zaman taraf olacağız. Onlarca kez yıkıma uğramış bu coğrafyada derinlere kök salmış umudun, dirayetin ve dayanışma ruhunun;  ulusumuza her seferinde düştüğü yerden kalkma kudretini verdiğinin bilinciyle acılarımızı unutarak değil, kaybettiklerimizin hatırlarından güç alarak  her bir meslektaşımızın avukatlık mesleğini layıkıyla gururla inşaa edebilmelerini sağlayana kadar kararlılıkla hareket etmeye devam edeceğiz.”


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.