Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 24°C

Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi’ne görkemli açılış

Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi’ne görkemli açılış
9 Nisan 2023 13:25 | Son Güncellenme: 9 Nisan 2023 13:29
A+
A-

>>Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesi Aydoğdu Mahallesi’nde Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi’nin açılışı büyük bir katılımla gerçekleşti.

>>Açılış konuşmasını Etüt Proje Müdürü Gülcan Eroğlu, SüleymanpaşaBelediyesi’nin  Aydoğdu Mahallesi’nde uygulamasını gerçekleştirdiği Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi, Aydoğdu Mahallesi Sanatçılar caddesinde yer alan proje yaklaşık 1800 metrekare alana sahip olduğunu belirtti.

>>Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin; “Bugün 8 Nisan Romanlar Günü, böyle anlamlı bir günde böyle anlamlı bir açılışın yapılmasına vesile olmaktan dolayı gurur duyuyorum”

>>Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; “Çocuklarımız,  bir çok yabancı dilde eğitim alabilecek. Yine kadınlarımız bir çok kursta kendilerini geliştirebilecekler. Ortaokulda okuyan liseye hazırlanan gençlerimizde, lise okuyan üniversiteye hazırlanan gençlerimize de eğitim hizmeti vereceğiz.”

>>Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; “Gençlerimizin sosyal etkinlikte bulunmaları, sanatla ilgilenmeleri kültürlerini ve kendilerini geliştirmeleri spor yapmalar için gereken mekanların yapılması gençlerimizin geleceklerini olumlu etkileyecektir. Gençlerimizin zamanlarını verimli geçirmelerini sağlayarak, ruh ve beden sağlıklarının daha iyi olmasına da destek olacaktır.”

AYŞE KAPTAN

 Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılan Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi Açıldı. Açılışa, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İdare amirleri ve roman vatandaşlar katıldı.

 Açılış töreninde konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, merkezin açılmasında emeği geçen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e teşekkür etti.

“BEŞ MAHALLEDE DAHA BÜYÜK AÇILIŞLAR OLACAK”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; konuşmasına başlarken ilk önce Dünya Romanlar Günü’nü kutlayarak şunları söyledi:  “Bu proje gerçekten önemliydi ve bunun Çınarlı Mahallesi’nde, Zafer Mahallesi’nde, Hürriyet Mahallesi’nde Atatürk, 100.Yıl Mahallesi’nde devam eden projelerimiz var. Birkaç ay içerisinde hepsini faaliyete sokmuş olacağız. Şehrin içerisinde birlik ve beraberlik olduğu sürece bunlar hayata geçebiliyor.

 “GENÇLERİ PROGRAM YAPABİLECEK DURUMA GETİRECEĞİZ”

“Bina ile ilgili birkaç şey söyleyeyim. Binanın her şeyi hazır. Yalnız eğitim ve öğretim bölünmesin diye bayramdan sonra ders ve eğitimlere başlayacağız. İçeride çocuklarımız,  bir çok yabancı dilde eğitim alabilecek. Yine kadınlarımız birçok kursta kendilerini geliştirebilecekler. Ortaokulda okuyan liseye hazırlanan gençlerimizde, lise okuyan üniversiteye hazırlanan gençlerimize de eğitim hizmeti vereceğiz. Bu konuyla ilgili milli eğitimle koordineli çalışacağız. Biz hem kadınlarımıza hem çocuklarımıza hem de gençlerimize bu gençlik ve kadın merkezlerinde daha güzel hizmetler vermeye devam edeceğiz. Artık her şey farklı bir boyuta taşındı. Zaman internet çağı. Sanal gerçeklikler var. Bu yüzden bu projede Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in söylediği gibi spor üzerine çalışmalıyız ve çocukları özellikle bu sanal mecrada geliştirelim dedi. Proje ve program yapabilecek boyutlara taşımamız gerektiğini söyledi. Merkezde son sistem bilgisayarlarımız var. Roman çocuklarımızda artık proje yapabilecek şekilde eğitmek istiyoruz. İnşallah ta bunu birlikte başaracağız. Bu projede bizi yalnız bırakmayan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ciddi bir yatırım yaptık. Güle güle kullanın” diye konuştu.

“AYDOĞDU MAHALLESİ POLİS KARAKOLU YAPILACAK”

Aydoğdu Mahallesi’ne polis karakolu yapılacağının da müjdesini veren Yüksel, “Hemen arkamdaki parselde çok büyük bir alan, projesi, herşeyi bitti. Aydoğdu Mahallesi Polis Karakolu Polis Merkezi’ni yapıyoruz. Emniyet Müdürümüz ile birlikte projelerimizi hazırladık. Sayın Valimizin bu konuda bize büyük desteği oldu. Bir belediye olarak arazinin hazırlanmasında, projenin çizilmesini sağladık. Emniyet Müdürümüz ve sayın valimiz de bu projenin inşaat kısmını halledecekle. İnşallah 45 gün içerisinde başlayabiliriz. Ben bu konuda da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 “TOPLAM 755 METREKARE İNŞAAT ALANI BULUNMAKTADIR”

İlginin büyük olduğu açılışta Etüt Proje Müdürü Gülcan Eroğlu proje ile ilgili bilgi verdi. Eroğlu, projenin yaklaşık 1800 metrekare alana sahip olduğunu belirterek; “365 metrekare zemin ve 390 metrekare normal kat olmak üzere toplam 755 metrekare inşaat alanı bulunmaktadır. Merkezin zemin katında karşılama ve bekleme salonu, idari bilimler, kuaförlük ve dikiş aynı zamanda istihdama yönelik eğitimlerin verilebileceği her biri 30 metrekare alana sahip iki adet atölye, ayrıca müzik, çalgı atölyesi, sergi ve seminer alanı olarak kullanılacak 50 metrekare alana sahip çok amaçlı salon tasarlanmıştır. Birinci normal katta ise öğretmenler odası, 35 metrekare alana sahip kütüphane, zekâ ve akıl oyunları ile diğer tüm eğitimlerin verilebileceği her biri 30 metrekare alana sahip 5 adet etüt merkezi ile 65 metrekare alana sahip bilgisayar dersleri planlanmıştır. Merkezin bahçe alanında açık hava etkinliklerinin de yapılabileceği alanlar planlanmış basketbol ve voleybol oynanabilen çok amaçlı saha çocuk oyun parkı ve dinlenme alanları tasarlanmıştır” diye konuştu.

“MALİYETİ 6 BİN 700 TÜRK LİRASI”

Ayrıca Eroğlu,  Aydoğdu Kadın ve Gençlik Merkezi’nin güncel maliyetinin 6 bin 700 Türk Lirası olup projemiz için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Trakya Kalkınma Ajansı’nın aracılığıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan destek alındığını söyledi.

“Dezavantajlı kesimi destekliyoruz”

Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise dezavantajlı kesimleri desteklediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü; Tekirdağ İli Süleymanpaşa İlçesi Aydoğdu mahallesinde yaşayan dezavantajlı konumdaki gençlerin hayat standartlarını ve gelir düzeylerini yükseltmek, istihdam edilebilirlik düzeylerini arttırmak ve bunun sonucunda sosyo-ekonomik hayata daha aktif bir şekilde katılımlarını sağlamaktır. Bu genel amaca yönelik gençlerin E-spor başta olmak üzere dijital alanda yeteneklerini çeşitli eğitim ve çalışmalar ile geliştirebilecekleri bir merkez vatandaşlarımıza kazandırılacaktır. Bununla birlikte; E-spor, yazılım, kodlama ve dijital tasarım gibi mesleklere yönelik uygulamalı eğitimlerle ilgili sektörlerde nitelikli işgücünün yetişmesini sağlamak için çalışacağız.
Proje ile dezavantajlı gençlerimizin istihdam olanaklarını arttırmak, Oluşturulacak sosyal donatı alanlarında düzenlenecek turnuva vb. organizasyonlar aracılığı ile merkezden faydalanacak bireylerin sosyalleşmelerini sağlamak için mücadele edeceğiz.”

 “GENÇLERE FAYDALI ALTERNATİFLER SUNMAKTA BİZLERİN GÖREVİ”

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ise konuşmasında, Gençler, hepimizin de bildiği gibi enerjilerini atacak ortam aradıklarını belirterek; “Vakit geçirmek, sosyalleşmek veya enerjilerini atmak için aradıkları konusunda faydalı alternatifler sunmakta bizlerin görevi. Bu açıdan gençlerimizin sanatsal, sportif ve kişisel gelişim faaliyetlerine yönlendirilmeleri oldukça önemlidir. Gençler, zamanlarını değerlendirecek seçeneklere sahip olmazlarsa yeteneklerini ortaya çıkaramazlar. Yetenekleriyle hareket edemezler. Bu da onların, kişisel ve sosyal gelişimini olumsuz etkiler. Belki de birçok yetenek çıkacak. Bunlardan mahrum kalırız. Gençlerimizin sosyal etkinlikte bulunmaları, sanatla ilgilenmeleri kültürlerini ve kendilerini geliştirmeleri spor yapmalar için gereken mekânların yapılması gençlerimizin geleceklerini olumlu etkileyecektir.

Bu gençlik merkezinde ayrıca kadınlarımız için pozitif ayrımcılık yapılarak kendi yetenek ve becerilerini geliştirecek bir takım eğitimler verilmesi, onların bir meslek edinmelerini sağlayacaktır. Kadınlarımızın iş hayatına atılmaları, kendi işlerini ve ihtiyaçlarını karşılamalarında, ev ekonomilerine de katkı sağlayacak, kendilerini daha özgür hissedecek ve aile bütçelerine de katkıda bulunacaklardır. Bugün Süleymanpaşa Belediyemizin katkılarıyla açılışını yaptığımız Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi, buradan faydalanan kadınlarımız ve gençlerimizin kişisel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Gençlerimizin ihtiyaçlarını karşılaması sanata, kişisel gelişime ve spora olan ilgiyi arttıracak. Gençlerimizin zararlı alışkanlıklara bulaşmasını engelleyecektir” diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından eski Tekirdağ Müftüsü Ahmet Gülen’in duaları eşliğinde kurdele kesilerek, açılış yapıldı ve program sona erdi.


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.