Dolar 32,3184
Euro 35,0487
Altın 2.307,01
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Başkan Ilık: “Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin İlk Ateşi Samsun’a Çıkıldığı Gün Yakıldı”

Başkan Ilık: “Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin İlk Ateşi Samsun’a Çıkıldığı Gün Yakıldı”
18 Mayıs 2022 13:54
A+
A-

HABER MERKEZİ-
“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla açıklamada bulunan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık şunları kaydetti: “Büyük Önder Atatürk’ün Bandırma Vapuruyla Samsun’a çıktığı ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın ilk ateşini yaktığı Millî Mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihinden sonra yaşanan büyük kurtuluş mücadelemiz, ardından kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye Cumhuriyeti’nin İlanı, toplumsal hayatımızdaki yenilikler, demokrasi mücadelemiz, tarımsal gelişimimiz, büyük sanayi hamlemiz ve bugün geldiğimiz nokta, dünya tarihine büyük bir destan olarak yazılmıştır.
Türk iş dünyası olarak, bizlerden sonra gelecek genç nesillerin hayatın her alanında geçmiş başarıları daha üst basamaklara taşıyacaklarına olan inancımız sonsuzdur. Bu büyük destanı, Türkiye’nin inanılmaz başarı hikâyesini devam ettirecek olan dinamik, Gazi Mustafa Kemal’in de ifade ettiği gibi gençlerimizdir. Onların gözlerindeki ışık, içlerindeki araştırmacı, girişimci ruh bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyenin en ileri noktasına ulaştıracaktır.
Kimsenin endişesi olmasın, gençlerimiz bizi aydınlık yarınlara taşıyacaktır. Yeter ki gençlerimize bu güveni hissettirelim ve onların önünü açalım. Gençlerimizin ve bütün milletimizin “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, Gazilerimizi ve Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”