Dolar 32,3867
Euro 35,0622
Altın 2.325,73
BİST 9.112,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Başkan Rasim Yüksel Bulgaristan seçimleri için oy kullanılan okulları ziyaret etti

Başkan Rasim Yüksel Bulgaristan seçimleri için oy kullanılan okulları ziyaret etti
17 Kasım 2021 11:30
A+
A-

Bulgaristan’da gerçekleştirilen ve ilk kez bir Türk isim Mustafa Karadayı’nın da aday olduğu Cumhurbaşkanlığı ve parlamento genel seçimlerinde Ergene ilçesinde de kurulan sandıklarda oy verme işlemi gerçekleştirildi.
Bulgaristan seçimleri ile ilgili olarak Ergene’de oy verme işleminin yapıldığı okulları ziyaret ederek seçmenler ve görevlilerle görüşen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel katılımın yüksek olduğu seçime katılan Ergeneliler ve seçim görevlileri ile görüştü.
Bulgaristan Cumhurbaşkanı ve Parlamento Seçimi nedeniyle İlçemizde sandık kurulan okulları Belediye Başkan Yardımcımız Yüksel Baydarlı ile birlikte ziyaret ederek sandık görevlileri ile oy kullanmaya gelen çifte vatandaş olan hemşehrilerimize kolaylıklar diledim. Bulgaristan’daki seçimin hayırlı olmasını diliyor, oy kullanma hakkı tanınan ve oy kullanmamış ilçemizdeki çifte vatandaşlarımızı sandığa davet ediyorum” dedi.
Resmi olmayan ilk sonuçlara göre Ergene’de Yeşiltepe Mahallesi’nde birinci sandıkta 738,ikinci sandıkta 494 olmak üzere toplam bin 232, Ulaş Mahallesi’nde 544, Sağlık Mahallesi’nde 656, Marmaracık Mahallesi’nde 307 olmak üzere toplamda 2 bin 700’ün üzerinde katılım gerçekleştirildi.
Bir bölümü geçersiz sayılan oylardan 2 bin 538’i Türk aday Mustafa Karadayı’ya kullanıldı.
İçişleri Bakanlığı verilerinden derlenen bilgilere göre ise Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının oy kullanmaları için 19 ilde 127 sandık kuruldu. Bulgaristan’daki parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için ülke genelinde 91 bin 432 çifte vatandaş sandık başına giderek oy kullandığı ve Türkiye’deki oy verme işlemlerinin sorunsuz tamamlandığı kaydedildi. Ayrıca seçimler için 17 bin kişinin de sınır kapılardan geçerek Bulgaristan’a gittiği belirlendi.
11 Temmuz’da yapılan seçimlerde Türkiye’de kullanılan oy sayısı 28 bin civarında kalmıştı.