Dolar 32,3285
Euro 35,0893
Altın 2.297,14
BİST 9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Başkan Rasim Yüksel’den kurtuluş günü kutlaması

Başkan Rasim Yüksel’den kurtuluş günü kutlaması
1 Kasım 2022 11:45
A+
A-

HABER MERKEZİ-
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, 1 Kasım Ergene’nin düşman işgalinden kurtarılışının 100. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı ile Batı Trakya’da ve ilçemizde süren Yunan işgali 1 Kasım 1922’de son bulmuş ve Ergene’miz özgürlüğüne kavuşmuştur diyen Başkan Yüksel, “Bundan tam 100 yıl önce tüm vatanımızda olduğu gibi, Ergene’de de düşmandan kurtuldu” dedi.
100 yıl önce bugün yüreği vatan sevgisi ile dolu Türk askeri ve Türk halkının direnci karşısında işgalci kuvvetler topraklarımızdan çekilmek zorunda kaldı diyen Başkan Yüksel, Hak ve Hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev, büyük mücadeleler sonucunda bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve devrimlerini koruyup, kollamak iç ve dış tehditlere karşı uyanık olmaktır. Atalarımızın bize emanet ettiği tam bağımsız, ilerici, laik, cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevidir” diye konuştu.
Başkan Yüksel açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu duygu ve düşüncelerle Ergenemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, vatanı ve ulusu uğruna seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kurtuluşumuzun 100. Yılı kutlu olsun.”