Dolar 32,3282
Euro 35,0649
Altın 2.282,13
BİST 8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 21°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

BAŞKAN VAR’DAN, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI JEST

BAŞKAN VAR’DAN, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI JEST
11 Ocak 2023 12:17
A+
A-

Şarköy Belediye Başkanı Alpay VAR, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Şarköy’de görev yapan basın mensupları onuruna yemek programı düzenledi. Belediye Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirilen akşam yemeğine Belediye Başkanı Alpay VAR başta olmak üzere, Belediye Başkan Yardımcıları Yasemin ÇAVUŞOĞLU ve C. Ogün KÜRÜMOĞLU ile yayın hayatına devam eden yerel gazete ve ulusal haber ajansları çalışanları katıldı.
GENÇ BAŞKAN, BASIN MENSUPLARIYLA YEMEKTE BULUŞTU
Belediye Başkanı Alpay VAR, özel günlerde yapmış olduğu anlamlı programlar ile çalışmalarına devam ediyor. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen yemek programı basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Programda yerel basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Başkan VAR, kent genelinde yürütülen çalışmalar hakkındaki bilgileri gazetecilerle paylaştı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen programda gazetecilerin her biriyle tek tek ilgilenen Başkan VAR, bu özel günün keyifli bir şekilde kutlanmasında pay sahibi oldu. Gerçekleştirilen programdan dolayı memnuniyetlerini dile getiren basın mensupları Belediye Başkanı Alpay VAR’ a anlamlı jesti için teşekkür ettiler. Yemek sonrasında programa katılan basın mensuplarına hediyeleri Başkan VAR tarafından takdim edildi. Davetin sonunda Başkan VAR, yerel basın mensuplarının her biriyle günün anısına fotoğraf çektirdi.
BAŞKAN VAR, ‘’BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEMOKRASİLERİN OLMAZSA OLMAZIDIR’’
Gelişen teknolojik ilerleme ile birlikte artan iletişimin en etkili ve en doğru kanallarından olan basın mensuplarının kutsal ve zorlu bir görev icra ettiğini ifade eden Şarköy Belediye Başkanı Alpay VAR, ‘’ Basın ve onun temel direği olan gazetecilerin, demokratik sistemlerin sağlıklı işleyebilmesi için gerekli olan en önemli aktörlerin başında gelmektedir. Kamuoyunun tarafsız ve doğru bilgilendirilmesinde çok önemli bir görev üstelenen basın, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında da ayrı bir öneme sahiptir. Basın özgürlüğü demokrasilerin olmazsa olmazıdır, basın özgürlüğünün olduğu yerlerde diğer hak ve özgürlükler de vardır. Halkı haberdar eden, gerçekleri öğrenmelerini sağlayan gazeteciler, demokrasinin gelişmesinde önemli aktörlerdir. Gazetecilik mesleğinin niteliğinin, kalitesinin ve saygınlığının artırılmasının en temel yolu objektif ve tarafsız gazetecilik anlayışından geçmektedir. Ülkemizde basın yayın organlarının özgürlükleri bir an önce sağlanmalı ve çalışan gazetecilerin iş koşulları iyileştirilmelidir. Umuyorum ki, yalnızca doğruları yazarak, mesleğini onuru ile yerine getiren, kamuoyunun bilgi almasına olanak sağlayan gazetecilerimizin hakları en kısa süre içerisinde teslim edilir. Bu duygu ve düşüncelerle içinde bulunduğumuz tüm olumsuz şartlara rağmen, gece gündüz demeden, kendi özel hayatını bir kenara bırakarak, toplumun en temel ihtiyacı olan haber alma hakkı için canla başla çalışan, ahlak ve etik kuralları çerçevesinde mesleğini onuruyla yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, zorlu görevlerinde yürekten başarılar diliyorum. Ayrıca 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile farklı yıllarda ocak aylarında katledilen değerli gazetecimiz Uğur Mumcu başta olmak üzere mesleğini yapmaya çalışırken öldürülmüş tüm gazetecilerimizi de saygıyla anıyorum” dedi.