Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 21°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

BAŞKAN YONTAR: KADINLARI GÖRMEZDEN GELEN ZİHNİYETLE MÜCADELE EDECEĞİZ!

BAŞKAN YONTAR: KADINLARI GÖRMEZDEN GELEN ZİHNİYETLE MÜCADELE EDECEĞİZ!
7 Mayıs 2022 14:20
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, cinsiyetçi söylemlerde bulunan Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin ile ilgili eleştiride bulundu. Başkan Yontar:” Bu zihniyetle savaşımız sonsuza dek devam edecek “dedi.
“BU İLK OLAYI DEĞİL”
Kadınların hor görülmesinin kabul edilebilecek bir durum olmadığını belirten Başkan Yontar;”Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın üniformalarının İslam’a uygun olmadığını savunup sporcuların kendilerini ‘teşhir ettiğini’ söyleyen ve tepki çeken paylaşımı sonrasında MHP’den ihraç edilen Düzce’nin Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, bu kez de Düzcespor’un şampiyonluk kutlamalarına getirilen kadın sanatçıdan ‘rahatsız’ oldu. Şahin, futbolda ikinci lige yükselen Düzcespor’un düzenlediği şampiyonluk kutlamasında kadın sanatçının sahne almasına yönelik “Kutlama için bir bayan şarkıcı getirmeleri Düzcespor’a ve Düzce’ye yakışmaz, Düzce muhafazakar bir yer” ifadelerini kullandı. Görüldüğü üzere bu Şahin’in ilk vukuatı değil. Her zaman kadınları ikinci planda bırakmak istiyor. Mantık dışı bahanelerle halkı da galeyana getirmeye çalışıyor. Yanlış bildiği bilgilerle din ile ilgili fetva veriyor. Kadınların başarısını, azmini görmezden geliyor, manipüle etmeye çalışıyor. Bu sadece Şahin için değil, böyle düşünen birkaç kirli zihniyet içinde geçerli. Fakat onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz her zaman kadınların yanındayız. Onların güçlü duruşunun, başarısının arkasındayız. Kadınların da bu toplumda olduğunu onlara kanıksatacağız. Bu kirli, ucube zihniyetle de her zaman mücadelemizi sürdüreceğiz.”şeklinde konuştu.