Dolar 32,4837
Euro 34,8581
Altın 2.421,72
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 19°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
19°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Başkan Yüksel, “Haklı Olduğum Ortaya Çıkacak, Kimsenin Endişesi Olmasın”

Başkan Yüksel, “Haklı Olduğum Ortaya Çıkacak, Kimsenin Endişesi Olmasın”
11 Ocak 2023 12:20
A+
A-

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Ergene ve Çorlu’da görev yapan gazeteciler ile basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen kahvaltı programında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Son dönemde kamuoyuna yansıyan konulara da değinen Başkan Yüksel, “Haklı olduğum ortaya çıkacak kimsenin endişesi olmasın” dedi.
“YAPTIĞIM HER İŞTEN VİCDANEN RAHATIM”
Son dönemde bazı basın yayın organlarına yansıyan ve Ergene kamuoyuna gelen konuya ilişkin olarak da açıklama ve değerlendirmelerde bulunan Başkan Yüksel, “Ben her yaptığım işten her yaptığım eylemden vicdanen rahatım. Son derece talihsiz bir durumla karşı karşıya geldik. Şunun altını özellikle çizmek istiyorum. Hiçbir şey karanlıkta kalmayacak. Ben vicdanen rahatım. Sizler de biliyorsunuz ki etik bir kişiliğim vardır, saygılı bir kişiliğim vardır. Kimseyi rahatsız edecek bir eylemde, suç unsuru olacak bir şey de bulunmadım. Neden, niçin ortaya atıldığı da zaman içerisinde çıkacaktır. Talihsiz bir zamana denk geldi. Gazeteciler haftasında böyle bir şeyle karşılaştık” dedi.
Hepimiz için, Ergene halkı için, ailem için üzücü bir tablo diyen Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Tabii ama Allah’ın izniyle şunu herkes görecek. Haklı olduğumu, yüzde 99 değil yüzde 100 haklı olduğumu herkes görecek. Avukatım aracılığı ile gerekli şikayetlerde bulundum. Allah’ın izniyle, sizler de göreceksiniz haklılığım ortaya çıkacak. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Kimsenin endişesi olmasın” şeklinde konuştu.
“BEN BURADAYIM, BANA HER ŞEYİ SORABİLİRSİNİZ”
Başkan Rasim Yüksel konuşmasının devamında, “Öncelikli olarak sağduyulu davranan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gazeteciliği size anlatacak konumum yok. Gazetecilik nedir, araştırma, geliştirme, sorgu, sorma, sorgulamadır. Ben buradayım. Bana her şeyi sorabilirsiniz. Nasıl oldu, niçin oldu diyebilirsiniz ama yargısız infaz yapan arkadaşlarımızı kınıyorum, başta ulusal basın olmak üzere. Doğru haberciliği yerinde insanlar öğrenebilir, araştırabilir. Ama tamamen taraflı bir basın vesilesi ile şahsım hedef alındı, kişiliğim hedef alındı. Sonuçta bölgenin ben ileri gelen bir insanıyım. Bu halk bana inandı, güvendi, oy verdi, destek verdi. Sonuçta ben de bir babayım, benimde bir kızım var! O yüzden bugüne kadar etik yaşadım, etik davrandım, kesinlikle kimseye saygı çerçevesinde haddimi aşmadım, haddimi bilirim” açıklamasında bulundu.