Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 21°C

Bayram Coşkusu Fener Alayı ile Taçlandırıldı

Bayram Coşkusu Fener Alayı ile Taçlandırıldı
1 Kasım 2021 12:03
A+
A-

Ergene’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ergene Belediyesi tarafından fener alayı ve gençlik konseri düzenlendi. Cumhuriyetin kuruluşunun 98. Yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu Ergene’de Belediye tarafından düzenlenen fener alayı ve gençlik konseriyle taçlandırıldı. Fener alayı yürüyüşü Yeşiltepe Mahallesi Masal Parktan başlayarak Sağlık Mahallesi Pazar bölgesinde son buldu. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, CHP Ergene İlçe Başkanı ve yönetimi, CHP Ergene Kadın kolları, gençlik kolları, dernek başkanları, mahalle muhtarları ve yüzlerce kişinin katıldığı fener alayında vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile marşlar söyleyerek yürüdü.
Çevre binalardan ve caddelerdeki vatandaşların alkışlayarak destek olduğu fener alayı Sağlık Mahallesi Pazar alanında tamamlandı. Fener alayının adından halk oyunları gösterileri ve Ergene’de ki amatör sanatçılar sahne alarak konser verdi. Çalan şarkıları hep bir ağızdan söyleyen vatandaşlar düzenlenen fener alayı ve konserden büyük keyif aldıklarını, Ergene Belediyesine bu güzel etkinliği düzenledikleri için ayrıca teşekkür ettiklerini belirttiler.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Ergene’de fener alayı ve gençlik konseri ile taçlandırdıklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 98. Yıl önce kurmuş olduğu Cumhuriyete her zaman olduğu gibi bugün ve bundan sonrada sahip çıkacağımızı belirtmek istiyorum. Sevgi Kenti Ergene’mizde gündüz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlarken akşam saatlerinde de bu kutlamayı Belediyemiz tarafından düzenlenen fener alayı ve gençlik konserimiz ile taçlandırdık. Fener alayımıza katılan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Cumhuriyetin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği olan, Atatürk’ün gösterdiği hedeften ayrılmadan Türkiye’nin aydınlık geleceği için fedakârca çalışmış herkesi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.