Dolar 32,3487
Euro 35,0455
Altın 2.324,29
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Belediye Konservatuarı mezunu 49 öğrenci NKÜ onaylı diplomalarını almaya hak kazandı

Belediye Konservatuarı mezunu 49 öğrenci NKÜ onaylı diplomalarını almaya hak kazandı
26 Ekim 2022 11:54
A+
A-

Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı son sınıf öğrencisi 49 kişi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile ortak yapılan sınavı geçerek mezun oldu. 49 öğrenci, mezuniyet belgeleri ile burs imkânı ve belirli kurumlarda eğitmenlik yapabilmek gibi fırsatlara sahip olacak.

2019 yılında Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile Belediye Konservatuarı’ndan mezun olan öğrencilerin diplomaları, yapılacak ortak sınavda başarılı olmaları halinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı tarafından da onaylanıyor. Bu kapsamda bu yıl gerçekleştirilen ortak sınavda başarılı olan öğrenciler, NKÜ Devlet Konservatuarı onaylı diplomalarını almaya hak kazandılar.

Dört yıllık konservatuar eğitimini tamamlayarak ortak sınavı geçen 49 mezun, halk eğitim merkezleri, özel sanat merkezleri ve özel okullar ile kolejlerde kurs açabilme, NKÜ Devlet Konservatuarı’nda burs imkânı gibi olanaklara sahip olacaklar.