Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 21°C

Binlerce Kişi Fener Alayı İle Cumhuriyet Coşkusu Yaşadı

Binlerce Kişi Fener Alayı İle Cumhuriyet Coşkusu Yaşadı
31 Ekim 2022 12:36
A+
A-

Binlerce Kişi Fener Alayı İle Cumhuriyet Coşkusu Yaşadı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu Kapaklı’da Fener Alayı ile taçlandı.

Cumhuriyet’in 99’uıncu yaşı münasebeti ile Kapaklı’da coşkulu kutlama törenleri düzenlendi. Binlerce vatandaş Belediye Meydanında Bülent Ecevit Parkına ellerinde fenerleriyle yürüdü. Marşlar eşliğinde yapılan yürüyüşe birçok vatandaşta evlerinin cam ve balkonlarından eşlik etti.

SARPEDON CUMHURİYET KOROSU SAHNE ALDI

Fener alayı yürüyüşünün sona ermesinin ardından binlerce vatandaş, Bülent Ecevit Parkı’nda düzenlenen Sarpedon Cumhuriyet Korosu sahne aldı. Birbirinden güzel parçaları Cumhuriyet için seslendiren koro büyük beğeni topladı.

“İYİ Kİ VARSIN CUMHURİYET”

Gecede konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etti. Başkan Çetin, “Bugün Cumhuriyet’imizin 99’uncu yaşını kutluyoruz. Yüzyıllarca Osmanlı’nın hüküm sürüp yıkıldığı dönemin ardından Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lider geldi ve Cumhuriyet’i ilan etti. ,Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu’dan bir ateş yakarak genÇ Cumhuriyet’i ilan ederek, bugünleri görerek Türk Milleti’nin ferasetine inanarak meşaleyi çocuklarımıza emanet etmiştir. 99 yıllık süreçte Türkiye’nin kalkınması hep engellendi. Ancak bugün geldiğimiz noktada ülkede bir dönüşüm ve iyileşme yaşandı. Bugün milli aracımız banttan indi, milli silahlarımızla, insansız hava araçları ile bir seviyeye geldik. Şimdi gençlerimizle bu geldiğimiz noktadan daha iyisine gideceğiz. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin 99’uncu yılı kutlu olsun. İyi ki varsın Cumhuriyet”

ÇİÇEK VE PLAKET TAKDİM ETTİ

Başkan Çetin, konuşmasının ardından Sarpedon Korosu’na çiçek ve plaket takdim etti. Gece orkestranın eğlenceli şarkıları devam ettikten sonra sona erdi.