Dolar 32,3772
Euro 35,1523
Altın 2.324,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

BÜYÜKŞEHİR YOL VE KALDIRIM DÜZENLEME ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR YOL VE KALDIRIM DÜZENLEME ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR
16 Aralık 2022 11:33
A+
A-

Özellikle altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde üstyapı çalışmalarına ağırlık veren ve bu konuda dev yatırımlara imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri, il genelinde yol ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
MARMARAEREĞLİSİ VE ŞARKÖY İLÇELERİNDE YOL VE KALDIRIM DÜZENLEMELERİ TAMAMLANDI
Çalışmalar kapsamında Marmaraereğlisi İlçesi Rahmi Özcan Bulvarı üzerindeki eski kaldırım ve yol sökülüp yerine 3.700 m2 granit plak taş, 1.900 m2 bazalt plak taş ve 1.600 metre granit bordür yapıldı. Ayrıca yola 2.500 ton BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) uygulandı.
Yine Marmaraereğlisi İlçesi Şehit Ahmet Oral Caddesi üzerindeki eski kaldırım ve yol sökülerek yerine 1.800 m2 granit plak taş, 900 m2 bazalt plak taş ve 800 metre granit bordür yapımı tamamlandı. Ayrıca yola 6.000 m2 granit küp taş ve 1.000 m2 bazalt küp taş uygulaması da yapıldı. Çalışmaların yatırım maliyeti 7 Milyon 406 Bin TL’dir.
Şarköy İlçesi Mürefte mahallesi iç yolunda (Şanlı Kurtuluş Caddesi) 6 bin m2 prizma taş ve Mustafa Kemal Caddesinde 1000 m2 granit taş yapımı tamamlanırken, Sarıcapaşa caddesinde ise 1500 metrelik yol çalışması da tamamlanmıştır. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 20 bin m2 Mineralli Beton Parke Taş kullanılmıştır. Bu iş kapsamında ayrıca Sarıcapaşa caddesinde geçtiğimiz yıl yapılan altyapı çalışmaları akabinde kaldırım ve yol yenileme çalışmaları da tamamlanmış oldu. Çalışmaların toplam yatırım maliyeti 7 Milyon 300 Bin TL’dir.
ÇERKEZKÖY VE SARAY İLÇELERİNDE KALDIRIM DÜZENLEMELERİ YAPILACAK
Öte yandan Çerkezköy ilçesi’ndeki Tredaş’ın altyapı çalışmalarını tamamladığı Cengiz Topel Caddesinde Yaklaşık 10 bin m2 Kumlamalı Kaldırım imalatı yapılacak olup 6 bin metre bordür kullanılacak. Hacı Fahri Zümbül Caddesinde yapılacak olan Beton Parke Kaldırım İmalatı çalışmalarında ise yaklaşık 7 bin m2 parke taş ve 5 bin metre bordür kullanılacak. Ayrıca Çerkezköy ilçe merkezinde bulunan Uğur Mumcu, Güveniş ve Barbaros Caddelerinde yaklaşık 2 Bin m2 Andezit kaldırım taşı tamiri de yapılacak. Çalışmaların Toplam yatırım maliyeti 7 Milyon 900 Bin TL’dir.
Saray İlçesi’nde ise Yeni mahalle (Çerkezköy-Saray yolu) üzerinde eski kaldırım sökülerek beton prizma taş ile kaldırım yapılacak olup, sözleşme bedeli 1.797.000,00 TL’ dir. Bu kapsamda; Saray İlçesi Yeni mahallede (Çerkezköy-Saray yolu üzerinde) çift taraflı 900 metre uzunluğunda 2,5 metre genişliğinde 5.000 m2 beton prizma taşı, 4.000 metre bordür imalatı yapılacaktır.
BAŞKAN ALBAYRAK: “İL GENELİNDE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARLA ŞEHRİMİZİ GÜZELLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”
İl genelinde özellikle altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde üstyapı çalışmalarını da aralıksız sürdürdüklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Vatandaşlarımıza hizmetin en kalitelisini en hızlı bir şekilde ulaştırma adına ekiplerimiz il genelinde mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Marmaraereğlisi ve Şarköy ilçelerinde yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarını tamamladık. Çerkezköy ve Saray ilçelerinde ise çalışmalarımız devam ediyor. İl genelinde üstyapı çalışmaları kapsamında yaptığımız yatırımlarla şehrimizi güzelleştirmeye devam ediyoruz. 4 ilçemizdeki yapılan çalışmaların toplam yatırım maliyeti yaklaşık 25 Milyon TL’dir. Yaptığımız tüm çalışmaların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.