Dolar 32,3578
Euro 35,0024
Altın 2.326,06
BİST 9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

BÜYÜKŞEHİRDEN 18 EYLÜL DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ’NDE ANLAMLI ETKİNLİK

BÜYÜKŞEHİRDEN 18 EYLÜL DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ’NDE ANLAMLI ETKİNLİK
15 Eylül 2021 11:51
A+
A-

Kurulduğu günden bu yana çevreci bir anlayışla Tekirdağ’a hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, “Let’s Do It” Türkiye Çevre Koruma Kuruluşu Tekirdağ İl Temsilciliği ile iş birliği içerisinde 18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde insanlarda bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla atık toplama etkinliği gerçekleştirecek.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2008’de Estonya’da 50 bin kişinin bir araya gelerek 10 bin ton çöpü temizlemesiyle başlayan ve bugün 180 ülkede 21 milyondan fazla gönüllüye ulaşan “Let’s Do It” Hareketinin Dünya Temizlik Günü kampanyasına Tekirdağ’dan destek veriyor. Bu kapsamda “Let’s Do It” Türkiye Çevre Koruma Kuruluşu Tekirdağ İl Temsilciliği ile iş birliği yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 18 Eylül 2021 Cumartesi günü Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karadeniz Mahallesi Giresun Sokak’taki Çamlık Alanda atık toplama etkinliği düzenliyor.
10.00 ile 13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğe, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediyesi çalışanları, “Let’s Do It” Hareketi temsilcileri ve çevre gönüllüsü vatandaşlar katılım sağlayacak. Gönüllü olarak projede yer almak isteyen vatandaşlar, https://letsdoitturkey.com/ adlı internet sitesi üzerinden ilgili formu doldurarak kayıtlarını gerçekleştirebilirler.
BAŞKAN KADİR ALBAYRAK: “ÇEVRE HASSASİYETİ İLE ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK”
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, çevre konusunda her zaman hassas davrandıklarını belirterek, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak vizyonumuzu oluşturan temellerden bir tanesi de çevreye karşı duyarlılık konusu. Kurulduğumuz günden bu yana çevre hassasiyeti ile önemli çalışmalara imza attık, atmaya da devam edeceğiz. Çevre konusunda gönüllülük esası ile çalışarak dünya çapında önemli bir yer edinmiş olan “Let’s Do It” Türkiye Çevre Koruma Kuruluşu ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz, 18 Eylül Dünya Temizlik günü farkındalık etkinliğimize tüm vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz. Çevremiz bizim çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirasımız. Çevrenin korunması ve toplumda farkındalık oluşturulması adına bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.