Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

BÜYÜKŞEHİR’DEN 8 YILDA 4,5 KATRİLYON YATIRIM

BÜYÜKŞEHİR’DEN  8 YILDA 4,5 KATRİLYON YATIRIM
1 Temmuz 2022 11:56 | Son Güncellenme: 1 Temmuz 2022 12:35
A+
A-

ALBAYRAK: BU RAKAM SON 20 YILDA TEKİRDAĞ’IN İHMAL EDİLDİĞİNİ GÖSTERİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  görevde olduğu 3 bininci gününde hayata geçirdiği 350 ve devam eden 50 projeyi basın mensuplarıyla paylaştı. 8 yıl içerisinde 4,5 katrilyon harcama yaptıklarına dikkat çeken Albayrak,  “Bu rakam son 20 yılda Tekirdağ’ın hizmetler konusunda ihmal edildiğini gösteriyor” diyerek Meclis Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop’a çağrı da bulundu.

ELÇİN YILDIRAL

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi,  görevde olduğu 8 yıl içerisinde tamamlanan 350 ve devam eden 50 proje olmak üzere 400 projenin tanıtımını yaptı.  Tekirdağ’da bir otelde yapılan basın toplantısında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kurtoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin 400 projesini sunum eşliğinde anlatırken, TESKİ ile ilgili yatırımları anlatan sunumu ise TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak gerçekleştirdi.

Tekirdağ’ın  30 Mart 2014’te büyükşehir olduğunu ve kendisinin de 8 Nisan 2014 yılında göreve geldiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  3 bin günü tamamlamış olduğunu söyledi.

Türkiye’de yeni oluşan 14 büyükşehirden bir tanesinin de Tekirdağ olduğunu ifade eden Albayrak,  Büyükşehir Yasası ile Türkiye’nin ve Tekirdağ’ın çok büyük değişikliklere sahne olduğunu kaydetti.  Özellikle de idari yapıda kökten değişikliklerin olduğunu dile getiren Albayrak, “Tekirdağ’ın 250 köyü ve 23 beldesi mahalle oldu. Yeni oluşan mahallelerimizle beraber 260 adet mahallemiz var şu anda. Bununla beraber Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi ikiye bölündü Çorlu ve Ergene olarak. Çerkezköy ikiye bölündü Kapaklı ve Çerkezköy olarak. Tekirdağ ve Türkiye’de yapısal bir deprem oldu. Gerekli miydi? Bugün geldiğimiz noktada bunun gerekli olduğunu şimdi görüyoruz. Sadece köylerin statüsünün birden bire değişmesi ve tarım dışı değerlendirilmesi bana göre yanlıştı” diye konuştu.

Tekirdağ’da yapılan yatırımları anlatan Albayrak, 8 yıl içerisinde 4,5 katrilyon harcama yaptıklarına dikkat çekti. 300 tane biten 50 tane de devam eden projelerinin olduğunu söyleyen Albayrak, . 4,5 katrilyon liranın 1,6 katrilyon TESKİ tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.  “Bu şunu gösteriyor” diyerek sözlerine devam eden Albayrak,  son 20 yılda Tekirdağ’ın hizmetler konusunda ihmal edildiğine vurgu yaptı.

ŞENTOP’A BİRLİK OLALIM ÇAĞRISI

Tekirdağ’ın halen alt yapı ile uğraşmak zorunda kaldığını ifade eden Albayrak, Tekirdağ milletvekillerine ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a sitem etti. Çok büyük fırsatların kaçtığına dikkat çeken Albayrak şunları kaydetti: “Türkiye’de şu an hiçbir büyükşehirde İstanbul’ da dahil böylesi bir siyasal güç yok. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Milletvekili;  Sayın Cumhurbaşkanı ile istediği konuyu istediği zaman konuşabilir.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Tekirdağ Millletvekili, üç dönem milletvekili olan Mustafa Yel ve Candan Yüceer bu kentin vekilleri. Bu grubun  ve yeni milletvekillerimizin  2023 seçimlerine kadar Tekirdağ’a  çok ciddi yatırımları  getirmesi lazım. Mustafa Şentop’a da söyledim bizleri toplayacak olan sizsiniz.  Geldiğiniz zaman 4 belediye başkanını değil bizi de çağırın dedim. Umarım bu talebim yerine gelir.”

Konuşmasına devam eden Albayarak, Tekirdağ’ın il genelinde 10 bin km kanalizasyon sistemi yaptıklarını belirterek, “Hayatında bir metre çukur kazmamış belediye başkanlarının TESKİ’nin bu hizmeti karşısında bir yerde patlak gördüğünde feryat etmesine anlam veremiyorum” dedi.

Alt yapı dışında tarımsal hizmetlerde de ciddi yatırımlarının olduğunu dile getiren Albayrak, 30 büyükşehirde olmayan yatırımları Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiğine vurgu yaptı.

Albayrak, Tekirdağ’ın 325 merası bulunduğunu ve 120 bin dönüm merayı ıslah ettiklerinin bilgisini paylaşarak, hayvancılığa ciddi boyutta kaba yem sağladıklarını söyledi.

‘CAĞIZ CEĞİZ YOK!’ 

 Bundan sonra “cağız”,” ceğiz” ile biten kelimeler kullanmayacağım. Yaptıklarımı söyleyeceğim;  “yaptık ve ettik”  diyeceğim. Ama  20 yıldır aynı  siyasal iktidar içerisinde    Tekirdağ’ da milletvekilliği yapanlar Tekirdağ için hala “yapacağız” , “edeceğiz” diyorlar.  20 yıldır tek başına iktidardasın senin  “cağız” “ceğiz”  deme hakkın yok” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Yapılan konuşmalar ve gerçekleştirilen proje tanıtım sunumunun ardından basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Başkan Albayrak, toplantı sonrası basın mensuplarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. Toplantı, yemeğin ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

ALBAYRAK; “SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ’NİN TESKİ’DEN ALACAĞI YOK!”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi’nin 3000 günde tamamlanan 300 proje ve devam eden 50 proje bilgilendirme toplantısında Süleymanpaşa Belediyesi’nin TESKİ’den alacağı para konusu gündem oldu.

“BÜYÜKŞEHİR OKUL YAPMASAYDI ÜÇ İLÇEDE EĞİTİM DURURDU”

Cüneyt Yüksel TESKİ’yi alacakları gerekçesiyle haciz işlemleri başlattı mı sorusuna Başkan Kadir Albayrak, “Cüneyt Yüksel’in TESKİ’den alacağı paraya kadar ihtiyacı varsa, dün Ankara’dan milyar liralık müjdelerle geldiğini söyledi. Yok o bakana bu bakana gittim dedi. Milli Eğitim Bakanı geldi. 2 buçuk katrilyonluk yatırım yapacağız diyor. Kendi kendime düşündüm. Bakan Tekirdağ’a geliyor ve 11 ilçeye okul yapan bir Büyükşehir Belediyesi var. Üstelik bu okullar olmasaydı ne Şarköy ne Saray ne de Kapaklı’da eğitim olma şansı yoktu. Ama bir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür yok. -TESKİ’den alacağım var diyor Cüneyt Yüksel. Zaten mahkemeye vermiş. Alacağın varsa alırsın. Ama biz olmadığını iddia ediyoruz. Ama bu kadar paralarla, müjdelerle gelen arkadaşın TESKİ’den alacağı 500 bin TL’ye ihtiyacı varsa bakarız.

7 sene önce Kumbağ- Malkara yolu için 15 milyon TL verdik. Dün ekonomik değerini çıkarttırdım. Bugünkü değeri 110 milyon TL. AK Parti Milletvekili Çiğdem Koncagül Temmuz ayında bitecek dedi. Biz dedik ki 8 sene oldu. Yapmayacaksanız yapalım. Büyükşehir’in 2 aylık bir gecikmesi olsa hemen AK Parti İl Başkanı, siyasetçileri eleştiriyorlar. 28 yılda bitiremedikleri Kültür Sarayından daha donanımlısını 4 ilçeye 2 senede bitirdik. Bu yolu yapsınlar ya da vatandaşın parasını geri versinler” dedi.

“SU ARIZALARI FAZLALAŞTI”

Süleymanpaşa’da su patlak arızaları ile ilgili konuşan TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak, “Süleymanpaşa’daki müteahhit ile ilgili sıkıntılarımız vardı. Müteahhit ile sözleşmeyi fesh ettik. Dolayısıyla sınırlı sayıdaki personellerimizle, yeni müteahhitle anlaşmadan işlerimizi kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Normal şartlarda yaz dönemine girmeden zaten biz iyi bir şekilde ilerliyorduk. Fakat yaz döneminde, su şebekesi hatlarında toprak yapısından dolayı arıza sayısı artıyor. Bir de 20 gün içerisinde hem Aşağısevindikli, hem de Çorlu Sarılar hattında değişim yaptık. Buda şehirdeki su dengesini bozdu. Bu ara arızalarımız fazla. En kısa sürede toplamayı düşünüyoruz. Biraz daha personel takviyesi yapabilirsek Süleymanpaşa’da müteahhitsiz şekilde ilerleyeceğiz” diye konuştu.