Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Çerkezköy Belediye Başkanı Akay’dan, LGS’nin başarılı öğrencilerine tebrik

Çerkezköy Belediye Başkanı Akay’dan, LGS’nin başarılı öğrencilerine tebrik
28 Temmuz 2022 10:47
A+
A-

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, LGS’de üstün başarı gösteren Halk Akademisi öğrencilerini tebrik etti. Akay, “Öğrencilerimize bundan sonraki eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diliyorum. Ayrıca Halk Akademisi’nde öğrencilerimizin LGS’ye hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarım ile bizlere güvenerek çocuklarını Halk Akademimize kaydettiren velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Belediyeye ait Halk Akademisi’nde sınavlara hazırlanan 70 öğrenciden 18’inin nitelikli liselere girmeye hak kazandığı belirtildi.

Çerkezköy Belediyesi tarafından LGS sonuçlarıyla ilgili yapılan basın açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

18 ÖĞRENCİMİZ NİTELİKLİ LİSELERE YERLEŞTİ

“Çerkezköy Belediyesi tarafından kurulan ve 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik 4 farklı branşta kurs verilen Çerkezköy Halk Akademisi önemli bir başarıya imza attı. Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi’nden 70 öğrencinin bu yıl LGS’ye girdiğini belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Halk Akademimizde 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik branşında uzman öğretmenlerimiz tarafından takviye ve destek kursları verdik. Öğrencilerimizi en iyi şekilde LGS’ye hazırlamaya çalıştık. Sonucunda da 70 öğrencimizden 18’i nitelikli liselere, 47 öğrencimiz de kentimizdeki diğer Anadolu Liselerine girmeyi başardı” dedi.

İKİ ÖĞRENCİMİZ FEN LİSESİ’Nİ KAZANDI

Halk Akademisi öğrencilerinden 2’sinin Fen Lisesi, 11’inin nitelikli Anadolu Lisesi ve 5’inin de nitelikli Mesleki Teknik ve Anadolu Liselerine girmeyi başardığını söyleyen Başkanımız Vahap Akay, “Öğrencilerimizden Alkın Demirkol sınavda yüzde 1,44’lük dilime girerek, Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi’ni kazandı. Yağmur Özcan adlı öğrencimiz de yüzde 5,87’lik dilime girmeyi başararak, Mardin Midyat Fen Lisesi’ni kazandı” dedi.

Belediye Başkanımız Vahap Akay, “LGS’de yüzde 10’luk dilime giren öğrencilerimizden Rana Karakaş, Iraz Arslan, Elasu Gürhan, Ceylin Akın, Yusuf Emin Şirin, Delilay Mahim, Ali Yüşa Ergene, Zeynep Usta, Meldanur Köse ve Meryem Sançmış Çerkezköy Anadolu Lisesi’ni, Emre Kırmızıgül de Kapaklı Anadolu Lisesi’ni kazandı” dedi.

Mehmet Ali Fırat Özek isimli öğrencinin ise Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni kazandığını belirten Başkanımız Vahap Akay, “Halime Ceylin Yakan, Göksu Bulut ve Salim Can Özderici adlı öğrencilerimiz Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni, Mustafa Muhiddin Yazı isimli öğrencimiz de Veliköy OSB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ni kazandı” dedi.

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM

LGS yerleştirme sonuçlarına göre 47 öğrencimizin de kentimizdeki diğer Anadolu Lisesi ve Mesleki Teknik ve Anadolu Liselerine girmeye hak kazandığını kaydeden Başkanımız Vahap Akay, “Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diliyorum. Ayrıca Halk Akademisi’nde öğrencilerimizin LGS’ye hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarım ile bizlere güvenerek çocuklarını Halk Akademimize kaydettiren velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.”