Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Çerkezmüsellim ve Hedeyli Mahalleleri İçme Suyu Hattının Temeli Törenle Atıldı

Çerkezmüsellim ve Hedeyli Mahalleleri  İçme Suyu Hattının Temeli Törenle Atıldı
10 Aralık 2022 10:06
A+
A-

Dev altyapı yatırımları ile Tekirdağ’ı geleceğe taşıyacak projelere imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ, altyapı yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Hayrabolu’ya bağlı Çerkezmüsellim ve Hedeyli Mahalleleri’ne yapılacak olan 7 Milyon TL’lik altyapı yatırımı ile bu bölgede yaşanan su sorunu çözüme kavuşturulacak. Hayrabolu’nun Çerkezmüsellim Mahallesinde gerçekleştirilen İçme Suyu Hattı Temel Atma töreninin açılış konuşmasını yapan TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak, TESKİ olarak altyapı yatırımlarına devam ettiklerini belirterek, içme suyu hattı inşaatı ile ilgili teknik bilgileri paylaştı.
BAŞKAN ALBAYRAK: “HAYRABOLU İLÇEMİZİN ÇERKEZMÜSELLİM VE HEDEYLİ MAHALLELERİNİN İÇME SUYU İHTİYACINI KARŞILAYACAK PROJEMİZİN TEMELİNİ ATMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Törende bir konuşma yaparak il genelinde altyapı yatırımlarına devam ettiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Hayrabolu ilçemizin Çerkezmüsellim ve Hedeyli mahallelerinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak projemizin temelini atıyoruz. Proje kapsamında Çerkezmüsellim Mahallemizde 1 adet 50 metreküplük içme suyu deposu ve 1 adet terfi merkezi yapacağız. Ayrıca iletim hattının kurulumunu yaparak yaklaşık 50 abonenin bulunduğu bölgeye hizmet götüreceğiz. Ayrıca Hedeyli Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın içme suyu ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla Kadriye Mahallemizde bulunan depoda 1 adet terfi merkezi oluşturacağız. 4.992 metre uzunluğunda 9 cm çaplı HDPE borularla içme suyunu sağlıklı bir şekilde Hedeyli Mahallemize getireceğiz. Yaklaşık maliyeti 7 milyon TL olan projeyi en kısa sürede tamamlayarak hizmete sunmayı planlıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, projemizin hayırlı olmasını diliyor, bu hizmetimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.
Hayrabolu Belediye Başkan Vekili Selim Kesebir ile Çerkezmüsellim ve Hedeyli Mahalle muhtarları da birer konuşma yaparak projenin hayırlı olması temennisinde bulundular ve içme suyu hattı inşaatının başlatılmasından dolayı Başkan Albayrak’a teşekkür ettiler.
Konuşmaların ardından Başkan Albayrak ve diğer protokol üyeleri tarafından ilk toprak atılarak Çerkezköy ve Hedeyli Mahalleleri İçme Suyu Hattı projesinin temeli atıldı.
Proje kapsamında Çerkezmüsellim Mahallesinde, mevcut depo seviyesi ile aynı kotta bulunan bölgelere su gitmemesi sebebiyle 50 m³’lük içmesuyu deposu ve manevra odası ile 140 m, Ø110 mm çaplı 10 atü PE hat yapılacak. Hedeyli Mahallesinde; Hedeyli Mahallesinde yaşanan su sıkıntısı sebebiyle Kadriye Mahallesinden Hedeyli mahallesine 5 km Ø90 mm çaplı 10 atü PE hat ve Kadriye mahallesinde 50 m³’lük içmesuyu deposu ve manevra odası yapılacak. Kutlugün Mahallesi’nde Kuyu ile iletim hattı arasında 110 metre Ø110 mm çaplı 10 atü PE hat yapılacak.