Dolar 32,3745
Euro 35,0121
Altın 2.324,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Çevre temizliğine eşek ve köpekleriyle gelen İspanyol akademisyenden plastik atık uyarısı

Çevre temizliğine eşek ve köpekleriyle gelen İspanyol akademisyenden plastik atık uyarısı
8 Kasım 2021 11:33
A+
A-

Trakya Üniversitesi (TÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi, İspanyol Begona Rodrigues, Edirne’de üniversite öğrencilerinin Meriç Nehri kenarında yaptığı çevre temizliğine 2 eşeği ve 5 köpeğiyle katıldı.
TÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, “topluma hizmet uygulamaları” dersi kapsamında Meriç çevresinde temizlik yaptı. Rodrigues etkinliğe, beslediği 2 eşek ve 5 köpeğiyle geldi.
Hayvanlar, çalışmaları boyunca çevre gönüllülerinin yanından ayrılmadı.
Begona Rodrigues, AA muhabirine, Edirne’de sık sık çevre temizliği yaptıklarını söyledi.
Üniversite öğrencilerinin bu konuda duyarlı olduğunu belirten Rodrigues, “Hafta sonları pikniğe gelen insanları, giderken çöplerini de yanlarında götürmeleri konusunda uyarmak gerekiyor.” dedi.
Rodrigues, piknikçilere plastik malzeme kullanmamaları tavsiyesinde bulunarak, “Plastikler doğada parçalanmıyor. Parçalandığında da kötü sonuçlar ortaya çıkıyor. Toprağa ve suya, oradan da yiyeceklerimize karışıyor. Bu, insanları ve hayvanları hasta ediyor. Çocuklarda hormonal problemlere yol açıyor. Bu kirliliği önlemek için plastik kullanımını azaltın.” diye konuştu.
Öğrencilerden Hande Ertuğrul da toplumda herkesin çevre temizliğini kendine ders edinmesi gerektiğini ifade etti.
Meriç Nehri kıyısında çöp topladıklarını anlatan Ertuğrul, “Bu kısımda evler ya da şehirleşme olmamasına rağmen çevreden medikal atık, plastik atıklar, pikniklerden kalanlar, yani aklınıza gelebilecek bütün çöpler var.” ifadelerini kullandı.
Beyzanur Özyurt da kentin dışında olmasına rağmen bölgede çok miktarda çöp bulunduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Dünyamız maalesef iklim krizi yaşıyor. Buna rağmen insanların duyarsız davranması bizleri üzüyor. Umarım bu şekilde devam etmez. Maskeden plastik şişeye kadar her şey mevcut. Hafta sonları insanlar aileleriyle gelip temizlik yapabilirler. Hem kendimiz hem doğamız hem de gelecek nesiller için bu alışkanlığın güzel olabileceğini düşünüyorum.” (AA)