Dolar 32,3775
Euro 35,0510
Altın 2.326,39
BİST 9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

CHP GEÇİCİ YÖNETİM KURULU: TEMEL GÖREVİMİZ SEÇİM HAZIRLIĞIDIR!

CHP GEÇİCİ YÖNETİM KURULU: TEMEL GÖREVİMİZ SEÇİM HAZIRLIĞIDIR!
28 Ekim 2022 11:39
A+
A-

CHP Geçici Tekirdağ İl Yönetim Kurulu’nun, CHP Tekirdağ İl Binası’nda düzenlediği basın toplantısında kimsenin adamı olmadıklarının altı çizildi, temel görevlerinin 45 gün içinde seçim hazırlığını tamamlayarak, yeni il yönetim kurulu oluşturmak olduğu ifade edildi.

CHP Tekirdağ İl Yönetiminde yaşanan istifaların ardından geçici olarak yönetime gelen kadro CHP İl Binasında basın toplantısı düzenledi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katıldığı toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi Geçici Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Saygun, Yönetim Kurulu Üyeleri Recep Palabıyık, Aydın Kurban, Mehmet Ali Işıkgör, Özcan Doğan, Melih Foçalıgil, Kudret Bulut ve CHP Tekirdağ Kadın Kolları İl Başkanı Nurten Yontar basın mensuplarının karşısına çıktı.

Yaşanan süreçle ilgili bilgi veren CHP Geçici İl Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Saygun; “Biz Cumhuriyet Halk Partisi Geçici İl Yönetim Kurulu olarak sizlerle birlikte olmak, sizlere geliş şeklimizi ve geldikten sonra neler yapabileceğimizi dile getirmek ve varsa sorularınızı yanıtlamak üzere bir arada olalım istedik. Değerli arkadaşlarım, biz, bir müddettir siyaset sahnesinden uzaklaşmış, kendi dünyasına çekilmiş özellikle dört arkadaş olarak, partinin ihtiyacı olan bir dönemde bize verilen bir görevi yerine getirmek üzere partiye geri döndük” dedi.
“Bizim beklentimiz şu; CHP’nin var olan sancı ve sıkıntılarını halledelim, CHP’yi köprüden önceki son çıkışta yanlış yere çıkmadan partiyi ve ülkeyi doğru yere taşıyalım. Öncelikle biz eşitlerden oluşan bir kuruluz, bu eşitlikte bir adım önde olan kimse yok. Parti sözcüsüyüm görevlendirmede başkan bey yazmışlar ama bizim içimizde herkesin eşit hakkı var. Konuşmak isteyen arkadaşlar istedikleri her an mikrofonu benden alıp konuşabilirler, önce kendi içimizde demokrasiyi, özgürlüğü ve eşitliği yaşatmak istiyoruz ve yaşattığımızı düşünüyorum.”

‘KİMSENİN ADAMI DEĞİLİZ’
Kimseye biat etmediklerinin altını çizen Saygun, “Biz niye geldik? Daha önce parti içinde yaşanan olaylarla ilgili bizi sakın bağdaştırmayın. Biz, bir aileyiz farklı düşünceler olabilir ama esas önemli olan birbirlerine duydukları sevgidir. CHP son süreçte bir takım sancı ve sıkıntılar yaşanmış ki İl Yönetim Kurulu, hukuki terimle düşmüştür. İl Yönetim Kurulu’nun düşüşüyle bu kurulu veyahut atamayla da gelen bir farklı kadronun bir başka kesimin mihmandarlığını veya biatını yapmak için gelmediğimizi hepimiz biliyoruz. Ben, 50 yıla yakındır siyaset yapıyorum. Eğer Deniz Baykal’a biat etmeyi becerebilseydim ben hala milletvekiliydim. Orada zaten biat etmediğimizi dile getirdik kafamızı kaldırdık ve yolumuza devam ettik. Bu kuruldaki hiçbir arkadaşımın biat kültürü yok yani hiç kimsenin adamı olmadığımızı hepiniz bilesiniz istiyorum. Biz bir tek şeyin adamıyız; Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tüzel Kişiliğinin adamıyız. CHP’ni başarıya taşıyabilmenin, o görevi yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşamak için buraya geldik. Gönül isterdi ki aramızda kadın ya da kadınlar olmalıydı, onun eksikliğini yaşıyoruz” diye konuştu.

‘GÖREVİMİZ SEÇİM HAZIRLIĞINI TAMAMLAMAK’
45 gün içinde seçim hazırlıklarını tamamlamaları gerektiğini ifade eden Saygın, Süremiz belli tüzüğe göre 45 gün içinde seçimleri hazırlamamız, seçimi yapmamız ve yeni il yönetimi kurulunu oluşturmamız gerekiyor. Yani temel görevimiz sadece seçim hazırlığıdır” dedi. Saygun şöyle devam etti: “Ama biz böyle düşünmedik madem ki şu anda il zafiyetimiz var, esas il yönetimimiz yok, biz geçici il yönetim kuruluyuz ve yedi kişiyiz biz bu boşluğu kapatmalıyız. Yani mevcut il yönetim kurulu ne yapacak idiyse, biz de bu 7 kişilik kadroyla, 45 gün buyunca bir taraftan seçimlere hazırlanırken, diğer taraftan da CHP İl Yönetim Kurulu’nun yapması gereken her işi yapmaya karar verdik. Neler yapabileceğimizin kararını vererek ilçe başkanları, kadın kolları, gençlik kollarıyla görüşmeler yaptıklarımız var ve görüşmeler yapmaya devam edeceğiz. Böylece partinin temsil ettiği kesimlerde neler olup bittiğini iyi kötü biz de saptayacağız ve ondan sonra ne yapabiliriz diye bakacağız. 45 günde ne yapabilirsiniz diye düşünebilirsiniz eğer 45 gün sonunda bir basın açıklaması yaparsak sizlerle detaylı paylaşırım ve ne kadar çok çalıştığımıza tanık olursunuz.”

45 GÜN SONRA SEÇİM VAR!
“45 gün içerisinde olağan il kongresinin yapılması gerekiyor. Görevimiz delege listelerini hazırlamak ve seçim kuruluna sunmak akabinde onay gelmesini beklemek, emniyet tedbirleri açısından valiliğe bildirimde de bulunmamız gerekiyor, ilçe seçim kurulunun onaylamış oldukları listeleri parti binasında askıya çıkaracağız ve kesinleştireceğiz, gündemi hazırlayacağız ve bunlar da bittikten sonra seçime gireceğiz. Bu yedi kişiden biri çıkacak o güne kadar ne yaptığımız anlatacak. Adaylar çıkıp kendilerini tanıtacaklar, onların dışında bir konuşma olmayacak ve mevcut 600+10 delegeyle seçimler gerçekleşecek. Çıkacak olan adaylar kim olurlarsa olsunlar hiçbir tanesi bu kurul yüzünden mağdur edilmez.”