Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

CHP SÜLEYMANPAŞA GENÇLİK KOLLARI ‘ATA’YA SAYGI NÖBETİ’ GERÇEKLEŞTİRDİ: TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE HER ZAMAN VE HER TÜRLÜ SAHİP ÇIKACAĞIZ!

CHP SÜLEYMANPAŞA GENÇLİK KOLLARI  ‘ATA’YA SAYGI NÖBETİ’ GERÇEKLEŞTİRDİ: TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE HER ZAMAN VE HER TÜRLÜ SAHİP ÇIKACAĞIZ!
10 Kasım 2022 10:06
A+
A-

CHP Süleymanpaşa Gençlik Kolları, Tarihi Valilik Binası Atatürk Anıtı önünde ‘Ata’ya Saygı Nöbeti’ gerçekleştirdi. CHP Süleymanpaşa Gençlik Kolları Başkanı Burak Karadağ, Atatürk’ün kendisini ulusa adayan idealist bir lider olduğunu belirterek, “Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her zaman ve her türlü durumda sahip çıkacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa Gençlik Kolları, Tekirdağ Tarihi Valilik Binası Atatürk Anıtı önünde Ata’ya Saygı Nöbeti gerçekleştirdi.
21.05’te başlayan organizasyona Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Yönetimi, CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları, CHP Süleymanpaşa İlçe Kadın Kolları, Tekirdağ ve Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan nöbette CHP Süleymanpaşa Gençlik Kolları Başkanı Burak Karadağ bir konuşma gerçekleştirdi.
“Çok yönlü ve üstün kişilikli bir lider olan Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının üzerinden tam 84 yıl geçtiğimi anımsatan Başkan Karadağ, “O,kısacık hayatında bir ulusun kötü talihini yenmesini sağladı ve dünya tarihinde de benzeri görülmemiş izler bırakarak bu dünyadan göçtü diyerek şunları kaydetti: “ O, mensubu bulunduğu ulusu için canını ortaya koymaktan hiç çekinmedi. Her türlü zorluğa katlanarak kendini ulusuna adadı. Değişik cephelerde ön saflarda savaştı. Onun :”Ben gerektiği zaman, en büyük hediyem olmak üzere Türk milletine canımı vereceğim.” sözü vatanını ne kadar sevdiğini gösterir.

‘MUSTAFA KEMAL İLERİYİ GÖREN BİR LİDERDİ’
Mustafa Kemal ileriyi gören bir liderdi. Mondros Ateşkes Antlaşmasından sonra ortaya çıkan tehlikeli durumu ilk o görüp milletinin dikkatini çekti. Mustafa Kemal, idealist bir liderdi. Onun idealizmi yüksek vasıf ve özelliklerine inandığı milletinin hürriyet ve bağımsızlık aşkından geliyordu. En büyük ideallerinden birisi de milli sınırlarımız içinde milli birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenmiş uygar bir toplum oluşturmaktı. Hür ve bağımsız ülke idealini gerçekleştirdikten sonra Türkiye’yi çağdaşlaştırmak için çağdaş medeniyet idealine yönelmiştir. Yaptığı devrimlerle de bunu gerçekleştirmeyi amaçlamıştır

Atatürk, toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıydı. Köylümüze, askere, polise, öğretmenlere, sanatçılara, sporculara, Türk kadınına, çocuk ve gençlere… Kısacası toplumun tüm kesimlerine değer vermiş ve destek olmuştur. O bir halk adamıdır; çünkü hep halkı için uğraşmış, halktan birisi gibi davranmıştır. Onun “Benim için en büyük makam ve ödül, Türk milletinin bir ferdi olarak yasamaktır.”sözü de bunu kanıtlar.
Atatürk, ömrü boyunca milleti için çalıştı, bunu bir görev saydı. O:”Millete efendilik yoktur, hadimlik (yani hizmet etmek) vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur.”sözüyle millete hizmet anlayışını ve yöneticilerde bulunması gereken özellikleri vurgulamıştır.

 

Ulu Önder Atatürk’ü anlamak ve fikirlerini kendimize bir yol haritası olarak kabul etmek ve bu doğrultuda çalışmak, ona karşı duyduğumuz saygının ve sevginin en büyük göstergesi olacaktır. Biliyorum ki bizler eğer kendi ufkumuzu geniş, hedeflerimizi de büyük tutarsak, ancak o zaman O’nun manevi şahsiyeti karşısında başımız dik alnımız açık bir şekilde durabiliriz. Yine biliyorum ki Atatürk gençliği bunu yapabilecek güç ve kudrete sahiptir. Burada sözlerime son noktayı koymadan evvel Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her zaman ve her türlü durumda sahip çıkacağımıza söz vererek, onu ölüm yıldönümü sebebiyle düzenlediğimiz programımızda bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, sözlerime Atatürk’ün şu sözleriyle son veriyorum; “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa Gençlik Kolları Başkanı Burak Karadağ’ın konuşmasının ardından Erdem Erdener “Mustafa Kemaller Tükenmez”, Bektaş Aslandaş “Yıkın Heykellerimi” şiirlerini seslendirirken Atatürk’ün Hayatı ise Hüseyin Yılmaz tarafından okundu.