Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ DR. CANDAN YÜCEER’İN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ DR. CANDAN YÜCEER’İN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI
9 Kasım 2021 12:36
A+
A-

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Yüceer mesajında şunları kaydetti: “Hayatı boyunca kendisini milletine adayan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, maddi varlığının aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde bir kez daha özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz. Hedef olarak gösterdiği yolda, bilim ve akıl esasları üzerine kurduğu düşünce sisteminden güç ve ilham alıyoruz. Ulu Önderimiz Atatürk’ün, düşünceleri ve bu düşüncelerinin hayat bulduğu ilke ve devrimleri ilelebet payidar kalacak olan Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları için rehber olmaya devam edecektir.
Geride bıraktığı hatıralar, bizlere miras bıraktığı Cumhuriyet ve tüm Türkiye Cumhuriyeti’ne aşıladığı bağımsız yaşama azmi ilk günkü kadar taze ve heyecan vericidir. 10 Kasım bir matem günü olmakla birlikte, Atatürk’ün mücadeleci kişiliğini, vatan sevgisini, manevi yönünü daha iyi tanımak ve tanıtmak için eşsiz bir fırsattır. Aziz Atatürk 57 yıllık kısa ömrüne adeta koskoca bir tarih sığdırmıştır. Türk milletinin hiçbir şart altında boyunduruk altına girmeyeceğini, devrin modern silahlarıyla dahi sonuç alınamayacağını ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek ortaya koymuş ve bundan da asla ödün vermemiştir. Kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve hürriyet yolunda karşısına çıkan bütün engelleri aşarak, kısa hayatına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere de örnek olmuş, milletimizin her alanda yükselmesi için yılmadan çaba göstermiş tarihi bir kişiliktir.
Mustafa Kemal Atatürk; Türk tarihinin bu zamana kadar gördüğü en büyük devlet adamı ve komutanlardan birisi olarak, azim ve kararlılık içinde, en imkânsız zamanlarda bile nelerin yapılabileceğini en iyi şekilde gösteren büyük bir dehadır. 19 Mayıs 1919’da yaktığı meşale ile yoksulluk ve çaresizliğin pençesine düşmüş, geleceği belirsiz olan Türk milletinin, damarlarındaki asil kanı harekete geçirerek Türk milletinin hak ettiği hürriyeti her ne pahasına olursa olsun koruyacağını tüm dünyaya göstermiştir. Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi ortak bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşımızın zaferini Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır. Elbette O’nun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve bütün eserleri sonsuza dek var olacaktır.
Sevgili Atamız, şunu bilmeni isteriz ki;
Bizler senin bıraktığın emanetleri canını ortaya koyarak koruyacak ve demokrasi ile taçlandırarak daha da yücelteceğiz. Senin izinden gitme onuruna nail olan bizler; açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğimize ant içeriz!
Aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm kurucu kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum.