Dolar 32,3298
Euro 35,0568
Altın 2.285,05
BİST 8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

CHP’den Başkan Yüksel’e 19 Mayıs’ta nereye saklanıyorsunuz?

CHP’den Başkan Yüksel’e  19 Mayıs’ta nereye saklanıyorsunuz?
21 Mayıs 2022 14:19
A+
A-

Tekirdağ’da Atatürk anıtı önünde düzenlenen 19 Mayıs Töreni’ne Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in katılmadığına dikkat çeken CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı, “Sahte Atatürkçülük ve Milliyetçilik ile maskeleri bir kez daha düştü” sözleriyle eleştirdi.
CHP İlçeden yapılan açıklama şu şekilde;
“Ulu Önderimiz Halaskargazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk ve bir avuç silah arkadaşının tüm zorluklara ve tehlikelere rağmen Samsun’a çıktığı ve Türk Milletinin üzerindeki ölü toprağını sıyırarak, milli mücadele ateşini yaktığı kutlu günün 103’üncü yıldönümünü, gururla ve coşkuyla kutladık. Özellikle son iki yıldır, Corona salgını da bahane edilerek yurdumuzda resmî bayramların sönük kutlandığı ve adeta bu durumun devlet yetkilileri eliyle alıştırılmaya çalışıldığı günlerde, halkımızın böylesi gurur verici milli günleri unutmadığını ve coşkuyla kutladığını gördük. 1
9 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında güzel ilçemizde de;
Meclis’te Üyesi bulunan siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri ile bazı bürokratların dar kapsamlı katılımıyla Valilik binası önündeki Atatürk büstüne, çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu.
İl Spor Müdürlüğü koordinatörlüğünde icra edilen bu resmî törene;
İlçe Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt Yüksel’in, ne yazık ki geçmiş yıllardaki alışkanlıklarına devam ederek katılmadığına üzülerek tanık olduk.
Konu Atatürk veya milli bayramlar olunca, icra edilen törenleri locadan izlemeye alışık olan kültürden geldikleri için mi, salgın hastalık bulaşma korkusuyla mı, yoksa törenden daha önemli işleri olduğu İçin ml katılmadıklarını bilemiyoruz. Ancak, temsil ettikleri görüşün taşıdığı sahte
Atatürkçülük ve milliyetçilik maskesinin, bugün bir kez daha düştüğüne eminiz. Seçim söylemlerinde yüreği vatan, bayrak ve Atatürk sevgisiyle dolu olan vatandaşlarımızın bu duygularını kullanma yolunda olanları, böylesi milli günlerde icra edilen törenlerde de meydanlarda görmeyi arzu ediyoruz. Özellikle seçim döneminde ailesinin Selanik göçmeni ve Atatürk’ün hemşerisi olduğu vurgusunu yapan, Selanik’e gidip gelirken ayakkabı eskiten Cüneyt Yüksel’i ,Sözde değil özde de Atatürkçü olmaya ve en azından milli bayramlarda Atatürk büstüne çelenk koymaya davet ediyoruz.

‘MİLLİ BAYRAMLARDA DA MEYDANLARDA GÖRMEK İSTİYORUZ’
Bizler milletçe yaşadığımız zorlu günlerde, vatandaşlarımızın, siyasi temsilcilerini bir arada ve birlik içerisinde görerek mutlu olacağını biliyoruz. Her fırsatta birlik ve beraberlik vurgusu yapmaya çalışanların milletimiz için böylesine özel bir günde nereye saklandığını merak ediyoruz.
Sosyal medyada taş kırıcının başında veya deniz kenarında kirlilik ölçümü yaparken görüntü vererek pirim yapmaya çalışanları, milli bayramlarda da aynı coşkuyla meydanlarda ve halkımızın yanında görmek istiyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Ulusunun vazgeçilmez lideri Atatürk’ü, Bandırma Vapurundaki kahramanları, vatan ve millet için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.”