Dolar 32,2625
Euro 34,7230
Altın 2.399,81
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 24°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 19°C

CHP’Lİ VEKİL BİLSEM’İN İÇLER ACISI DURUMUNU DİLE GETİRDİ

CHP’Lİ VEKİL BİLSEM’İN İÇLER ACISI DURUMUNU DİLE GETİRDİ
8 Kasım 2023 10:06
A+
A-

CHP’li Vekil Yontar, BİLSEM’in nasıl  kaderine terk edildiğini  Meclis’te gündeme getirdi: Binası yıkıldı, malzemeleri çürümeye terk edildi. 

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, kentteki eğitim sorunlarını gündeme taşımaya devam ediyor. Son olarak Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi’ni (BİLSEM) ele alan Yontar, merkezin son durumunu gözler önüne serdi.
Yontar şunları söyledi:  “Tekirdağ’da eğitimde yaşanan sorunlar bir türlü bitmiyor.  Şimdi de bilim ve sanat merkezinde yaşanan acı durumu dile getirmek istiyorum. Dört yıl önce Süleymanpaşa’da yıkılan bir lisenin bir katı bilim ve sanat merkezi olarak kullanılıyordu.
‘MALZEMELER ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ’
Yıkımdan sonra BİLSEM bir başka okula, tabela okul olarak taşındı, bu da yetmedi, bilim ve sanat ikiye ayrılarak farklı okullarda eğitim verilmeye başlandı.  Bilim bölümünün tüm malzemeleri okul koridorlarında ve bodrumda çürümeye bırakılmış, sanat kısmı ise bir ilkokulun tek sınıfına taşınmıştır.
‘ŞEHRE YAKIŞIR BİR BİLSEM FAALİYETE GEÇİRİLMELİ’
Bu merkezde okuyan çok özel yetenekli çocuklarımız geleceğimiz için büyük bir değere sahip olup onların yeteneklerini geliştirmek için tüm olanaklar sağlanmalıdır.  Şehrimin ilçesine yaraşır bir BİLSEM acilen yeni bir merkezde faaliyete geçirilmelidir.”


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.