Dolar 32,3706
Euro 35,0351
Altın 2.323,12
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

CHP’Lİ YÜCEER’DEN ÇİFTÇİLERE “ANIZ YAKMAYIN” UYARISI

CHP’Lİ YÜCEER’DEN ÇİFTÇİLERE “ANIZ YAKMAYIN” UYARISI
9 Ağustos 2022 11:14
A+
A-

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ’da çevre ve sağlığı tehdit eden anız yangınları için tedbir alınmasını istedi. Çiftçilerin tarlalarını ikinci ürüne hazırlamak için yasak olmasına rağmen anızları bilinçsiz bir şekilde yaktığına dikkat çeken Dr. Yüceer, “Sürdürülebilir bir tarım için, toprağın verimini düşüren, ekolojik dengeyi bozan, can ve mal güvenliğini tehdit eden anızları yakmayın” uyarısında bulundu.

CHP PM Üyesi, Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ’da çevre ve sağlığı tehdit eden anız yangınları için tedbir alınmasını istedi. Çiftçilerin tarlalarını ikinci ürüne hazırlamak için yasak olmasına rağmen anızları bilinçsiz bir şekilde yaktığına dikkat çeken Dr. Yüceer, “Sürdürülebilir bir tarım için, toprağın verimini düşüren, ekolojik dengeyi bozan, can ve mal güvenliğini tehdit eden anızları yakmayın” uyarısında bulundu.

ANIZ YANGINLARI DOĞAYA ZARAR VERİYOR

CHP’li Dr. Yüceer, “Türkiye’nin en verimli toprakları olan Trakya’nın bereketli toprakları bir yılda birden fazla hasat vermektedir. Ancak çiftçilerimiz ilk hasadın ardından tarlalarını ikinci ürüne hazırlamak için yasak olmasına rağmen anızları bilinçsiz bir şekilde yakmaktadır. Trakya’nın aşırı sıcaklar yaşadığı bugünlerde günlük hayatı ve yaşamı derinden etkileyen anız yangınları toprağa ve doğaya ciddi zararlar vermektedir. Anız yakarak aslında geleceğimizi karartıyoruz. Verimli tarım topraklarının oluşması çok uzun yıllar almaktadır. Bu nedenle gerek üreticilerimiz gerekse tesadüfen çıkan anız yangınlarını asla yapmamamız gerekmektedir. Tüm üreticilere, bölgemizde yaşayan tüm kişilere söyleyelim, anız yakmayın, geleceğimizi karartmayın” dedi.

TOĞRAĞIMIZA BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

Havayı da kirleten anız yangınlarının aynı zamanda atmosfere salınan karbondioksit gazı ile iklim değişikliğine yol açtığını belirten Dr. Yüceer, sözlerini şöyle sürdürdü, “Yüksek sıcaklığın ve dönemsel rüzgarların da etkisiyle yangının kontrol dışına çıkma ihtimali de büyük bir risk taşımaktadır. Trakyalı çiftçilerimize bir kez daha sesleniyorum; Sürdürülebilir bir tarım için, toprağın verimini düşüren, ekolojik dengeyi bozan, can ve mal güvenliğini tehdit eden anızları yakmayın. Toprağımıza, geleceğimize, doğamıza hep birlikte sahip çıkalım.”