Dolar 32,3276
Euro 35,0275
Altın 2.284,06
BİST 8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Çorlu’nun işgalden Kurtuluşu kutlandı

Çorlu’nun işgalden Kurtuluşu kutlandı
2 Kasım 2021 12:09
A+
A-

Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü Atatürk Anıtı ve Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.
Kutlama programı Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un Çorlu Belediye Başkanlığı çelengini Atatürk Anıtı’na sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Çelenk sunma törenine Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, resmi kurum ve siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, gaziler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.
Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından 1 Kasım Çorlu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlamaları yağışlı hava nedeniyle, Çorlu Belediye Binası’nda bulunan Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde düzenlenen etkinlikler ile devam etti.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; “Bu gururlu günde sizlerle, güzel kentimiz Çorlu’muzun düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutlamak için bir aradayız.
Ne mutlu bizlere ki, atalarımızın canlarını feda ederek düşman işgalinden kurtardıkları bu kutsal topraklarda, bugün daha mutlu, gururlu ve onurlu bir şekilde yaşıyoruz.
Çorlu’muz 99. yıl önce bugün, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı sayesinde Batı Trakya’da ve kentimizde süren düşman işgalinin 1 Kasım 1922 tarihinde son bulmasıyla özgürlüğüne kavuşmuş oldu.
Kıymetli hemşerilerim; bilindiği gibi, zaferler savaş meydanlarında, askeri güç ve taktiklerle kazanılır. Geçmişte kazanılan bu büyük zaferlerin kalıcı olmasını sağlayabilmek ise çok daha büyük bir mücadeleyi gerektirir. Bu da ilim ve irfan mücadelesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel yapı taşlarını oluşturan Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatabilmek için, geri kalmışlığa ve cehalete karşı büyük bir savaş vermemiz gerekmektedir.
Zira mücadelemiz Türkiye’nin istikbali mücadelesidir. Yolumuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâplarına bağlı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin yoludur. Atalarımızın bize emanet ettiği tam bağımsız, ilerici, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatma ülküsü bizlerin ödevidir.
Kıymetli Çorlulular;
Kalbimizin ‘özgürlük’ heyecanıyla attığı; kurtuluş sevincini yaşadığımız bu gururlu 1 Kasım gününde, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum. O’nun yolunda, izinde yürümekten de büyük bir gurur duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bizlere bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kazandıran, kurduğu Cumhuriyet ile Türk milletinin kaderini değiştiren Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kahraman Türk ordusu ve onun komutanlarının ebedî ruhlarına Çorlulu hemşehrilerim adına saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad olsun, vatanımız var olsun!” sözlerine yer verdi. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, resmi kurum ve siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, gaziler, vatandaşlar ve basın mensuplarının katıldığı kutlama programında Başkan Sarıkurt’un konuşmasının ardından Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından kurtuluş temalı koreografi sahnelendi. Program Uncular Süleyman Peker Ortaokulu ve Hanife-Şefik Celep İlkokulu öğrencilerinin okuduğu şiirler ile sona erdi.