Dolar 32,3848
Euro 35,0513
Altın 2.326,23
BİST 9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Deprem Haftası Dolayısıyla Etkinlik Düzenlendi

Deprem Haftası Dolayısıyla Etkinlik Düzenlendi
7 Mart 2022 13:47
A+
A-

Ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen “Deprem Haftası” kapsamında Çorlu’da vatandaşların deprem bilincini artırmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

2022 yılının AFAD Başkanlığı tarafından “Afet Tatbikat Yılı” ilan edildiğini ve bu çerçevede ülke genelindeki tüm okullarda “Deprem Anı ve Tahliye” içerikli tatbikat düzenlendi. Düzenlenen etkinlikler hakkında konuşan Çorlu Belediye Başka Yardımcısı Oktay Çolpan yaptığı açıklamada, “Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Cemile Yeşil Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tatbikata Çorlu Belediyesi olarak katılım sağladık. Çorlu Belediyesi arama kurtarma ekibi tarafından, tatbikat senaryosu gereği engelli bir öğrenci acil durum tahliye koltuğu kullanılarak tahliye edilerek belediyemiz engelsiz taksi aracıyla afet toplanma alanına sevki sağlandı.

Tatbikata polis, itfaiye ve UMKE ekipleri de destek verirken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından okullar bölgesinde konuşlandırılan Deprem Simülasyon Eğitim Tırı’nda öğrencilere deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında uygulanacak doğru davranış şekilleri anlatıldı, simülasyon sistemiyle deprem anını hissetmeleri sağlandı.

Çorlu Belediyesi olarak vatandaşlarımızın afetler konusunda bilinçlenebilmeleri amacıyla semt pazarlarında, Orion ve Trend Arena alışveriş merkezlerinde kurulan stantlarda belediyemiz tarafından hazırlanan ‘Depreme Hazırlık El Kitabı’ ile birlikte AFAD tarafından hazırlanan gönüllülük sistemi, deprem sigortası ve afetlere hazırlık içerikli broşürlerin dağıtımını gerçekleştirdik.

Tüm etkinliklerimizin ana amacı afetlere hazırlık konusuna dikkat çekmek, afet kültürünü artırmak, kurumlar kadar bireysel hazırlık yapmanın da önemini vurgulamak. Çorlu Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz.” dedi.