Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Dijital Trakya İstişare toplantısı Keşan Belediyesi ev sahipliğinde düzenlendi

Dijital Trakya İstişare toplantısı Keşan Belediyesi ev sahipliğinde düzenlendi
16 Aralık 2022 11:20 | Son Güncellenme: 16 Aralık 2022 11:21
A+
A-

Keşan Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Dijital Trakya İstişare toplantısı gerçekleştirildi.
Saat 12.30 sıralarında Şapçı Ağadayı Tesisleri’nde başlayan toplantıya; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Tekirdağ TB (Ticaret Borsası) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı, Tekirdağ TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan TB Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Çorlu TB Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan, Hayrabolu TB Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Çiftçioğlu, İpsala TB Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Sezer, Malkara TSO Yönetim Kurulu Başkanı Teyfik Yaman, Uzunköprü TB Egemen Aslan, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Edirne TB Genel Sekreteri Serkan Kösem ve Keşan TB Genel Sekreteri Emine Kaymak katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Helvacıoğlu, salonda bulunan konukları selamlayarak, şunları söyledi: “Biz Keşan’da, Keşan-Enez, İpsala olarak her zaman birlikteyiz ve sizlere bugün ev sahipliği yapıyoruz. Pandemi, Cumhuriyetin 2. yüzyılı, dünyanın değişimi ile dijital platformun önemi çok net hissedildi. Dijital dönemin her sektöre artısı ve katkısı olduğu bir döneme girdik. Dönem değişiyor artık. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun çok güzel bir sözü var; diye. Dijital Trakya işte bu akıl terinin bir parçası. ABİGEM, Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Trakya’dan, Keşan’dan bir mesaj vermek istedik.”
“TRAKYA DİJİTAL’İ BÜYÜTMEMİZ LAZIM”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin içinden çıkan ve siyaset yapan biri olarak katılımcılara teşekkür eden ve bu özelliğinden gurur duyduğunu aktaran Mustafa Helvacıoğlu, “Bu işe Oda ve Borsalarımızın haricinde Trakya’daki belediyelerimizin de katkı vermesi gerektiğini düşünüyorum. Belediyelerimiz de oda borsa, esnaf ve işletmecilerinin yanında olmalılar. Keşan’dan tüm Trakya’daki belediyelere seslenmek istiyorum; Dijital Trakya’ya sahip çıkalım. Bu projenin geleceği ve altyapısı var. Bu proje ile kirasız, elektrik ve su masrafsız köşebaşı, metrekaresi sonsuz dükkan veriyoruz herkese. Böyle bir fırsat bir daha gelmez. Bu işte yeni bir heyecan gömleğimiz var. Meşaleyi yeniden yakalım. Gerekirse belediyelerimiz ile de bir toplantı yapalım ve belediyelerimiz de şehirlerinin ekonomilerinin gelişimi için katkıda bulunsunlar. Büyümek istiyorsak, Trakya’yı markalaştırmak istiyorsak birlikten rahmeti artırmamız lazım. Trakya Dijital’i büyütmemiz lazım. Artık yürümek ve koşmak lazım. Oğluma bilgisayarın başından kalk ders çalış derdim, kızıma da otur bilgisayarın başına ders çalış dedim. Dönem işte bu kadar hızlı değişiyor. Bu hızlı değişimde küme düşmememiz lazım. Trakya olarak Türkiye’ye önder ve örnek olmamız lazım. Çok kıymetli bir coğrafyamız var. Trakya’nın girişimcisi de insanı da toprağı da aydını da genci de yaşlısı da çok değerli ve önemli. Her şey bu platformda, para pul istemiyoruz sadece katılım istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
“BU PROJEYLE DE YİNE DESTEK VE KAZANÇ SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”
Helvacıoğlu’nun ardından TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu ve Trakya ABİGEM Başkanı Cengiz Günay, geçmiş dönemlerde TOBB çatısı altında hizmet üreten şimdi ise Keşan Belediye Başkanı olan Mustafa Helvacıoğlu ile birlikte görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti anlatarak konuşmasına başladı.
Günay, konuşmasında Dijital Trakya projesi ile ilgili şunları aktardı: “Her dönem Başkanımız bize güç verdi. Projelerimizde yer aldı ve hep bizi destekledi. Oda ve Borsa camiasına belediye başkanı olarak desteklerinizi sürdürüyorsunuz. Bu bizim için çok önemli ve kıymetli. 2018 yılında bu projeye başladık. Covid yoktu, Türkiye’de dijitalleşmeyle ilgili çok fazla çalışma da yoktu. En uygun zamanda dijitalleşmenin önemini gördük, ABİGEM çatısı altında Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle projelendirdik. Yaklaşık 3,5 milyon TL’lik bir proje. Bu miktarın %75’ini de Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle Bakanlığımızdan alıyoruz. Geriye kalan %25’i de Oda ve Borsalarımızın destekleriyle karşılıyoruz. Buradaki hedefimiz ABİGEM’in ortaklarının olduğu 4 ilimizde Oda ve Borsalarımızın üyelerine dijitalleşmeyle ilgili fırsatları sunmak, ücretsiz destek vererek ticaretlerini geliştirmek. Bugün bilgi ve teknolojiyi kullanmak en pahalı maaliyet. Oda ve Borsalarımızın üyelerinin kazançları için emek harcıyoruz. 2018 yılında düşünülen proje 2020 yılında hayata geçirildi. Projemiz şu anda çok güzel bir şekilde ilerliyor olabilirdi ama olmadı. Keşan Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu ile yaptığımız bir görüşmede bu projemize yeniden heyecan katarak bilgilendirme toplantıları yapılması ortak fikrine kanaat getirdik. Oda ve Borsalarımızın destekleriyle Dijital Trakya projemize çok büyük ivme kazandırabiliriz. ABİGEM’le üyelerimize az maliyetle büyük destekler sağladık, bu projeyle de yine destek ve kazanç sağlamayı hedefliyoruz.”
“DİJİTAL TRAKYA’YA ÖZVERİLİ ŞEKİLDE HİZMET VERECEK 1000 İŞLETME ARIYORUZ”
ABİGEM’le; binlerce kişiye eğitim, yaklaşık 150 milyona yakın da hibe destek sağladıklarının altını çizen Cengiz Günay, “Dijital Trakya ABİGEM’in ortak yaptığı en büyük ve önemli proje. Projenin önünde sonsuz bir büyük gelişme ve hedef potansiyeli var. 60-70 bin üye potansiyeli ile inanılmaz bir altyapımız var. Biz de dijital pazarda; Trendyol, HepsiBurada, amazon.com gibi olabiliriz. Dijital Trakya’ya özverili şekilde hizmet verecek 1000 işletme arıyoruz. 70 bin üye içinde bin üye arıyoruz ve başarılı olmak çok mümkün. Katkı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz. Birlikte bu işi de başaracağız.” dedi.
“PROJEYİ GÜNDEMDE TUTMAMIZ GEREK”
Daha sonra konuşan Mahmut Şahin, projenin çalışmalarının 4-5 yıl önce başladığını ifade ederek, “4-5 yıl önce fikir aşamasında olan bu projede ciddi bir yol aldık. Trakya’da çok güzel ve verimli bir birliktelik var. Projeyi ABİGEM üzerinden yapılması halinde tüm Trakya’yı kapsayacağı fikrimiz vardı. Hep birlikte ikna olduktan sonra çalışmalarımızı birlikte gerçekleştirdik. Trakya’da 60-70 bin oda ve borsa üyesi var. %1-2’si projeye katılır diyerek yola çıktık. Projeye başladık, 150-200 sayfalık fizibilite hazırladık. Projemizi Ankara’ya gönderdik. Türkiye’de ilk defa bölgesel, yerel bir dijital platform kuruluyor. Zor bir proje. Bugün her oda ve borsamız kendisi adına gerekenleri yapmalı. Keşan’a İpsala’ya farklı yerlere projenin duyurulması yapılmalı. Bu duyurular bölgemizde muhakkak yapılmıştır. Projenin başarısı ve devamlılığı için duyurulara devam edilmeli. Projeye katılanların sayısını arttırmamız lazım. Bunun için de projeyle birebir ilgilenmemiz lazım. Projeyi gündemde tutmamız gerek.” şeklinde konuştu.
Toplantı E Ticaret Merkezi CEO’su Merter Özdemir’in projeyle ilgili sununum ardından sona erdi.
Dijital Trakya Projesi, Trakya Kalkınma Ajansı ile 26 Oda ve Borsa’nın katkılarıyla KOBİ’lere dijitalleşme yolunda ihtiyaç duydukları desteği sağlıyor.