Dolar 32,3184
Euro 35,0487
Altın 2.307,01
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Edirne Valisi Canalp’ı ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Edirne Valisi Canalp’ı ziyaret etti
1 Ekim 2021 11:32
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Edirne Valisi Ekrem Canalp’a ziyarette bulundu.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında kente gelen Erbaş’ı, Vali Canalp karşıladı.
Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Erbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın hayırlı olmasını diledi.
Çok sevdiği ve adını her duyduğunda yüreğini kıpırdatan Edirne’de bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Erbaş, şunları kaydetti:
“İstanbul’un fethinin organize edildiği güzel şehrimiz, payitaht olmuş güzel şehrimiz Edirne’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın açılışını yapacağız. Selimiye Camisi’nin revakları arasında ve yine Selimiye Camisi’nde hafızlık merasimi yapacağız.
Bundan iki yıl önce Edirne’de yapmış olduğumuz hafızlık merasiminin, iki sene sonra yine büyük bir başarı gösteren Kur’an kurslarımızdaki hafızlarımızın icazet merasimi gerçekten bizi çok mutlu ediyor.
‘Edirne camileri’ deyince tabii bir dünya eseri olan, mimarlık tarihimizin adeta öncü ismi olan Edirne Selimiye Camimiz aklımıza gelmektedir. Üç Şerefeli ve
Eski Cami ve benzeri çok güzel camilerimiz var. Bununla ilgili bir sempozyum düzenledik. Bu açıdan inşallah iki günlük bir ziyaret ve çalışmalarımız Edirne’miz için, insanlık için hayırlara vesile olur diyorum.”
Erbaş, Vali Canalp’ın makamındaki görüşme sonrası Selimiye Camisi’ne geçti. (AA)