Dolar 32,3299
Euro 35,0822
Altın 2.286,60
BİST 8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Doğumdan Ölüme Kadar Vatandaşımızın Yanındayız

Doğumdan Ölüme Kadar Vatandaşımızın Yanındayız
22 Aralık 2021 11:56
A+
A-

Çerkezköy halkının mutlu ve güzel günlerinde olduğu gibi hüzünlü gönlerinde de yanlarında olmaya çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugüne kadar yaklaşık bin 200 cenaze için taziye çadırı kurduk ve 119 bin 190 kişilik de taziye yemeği ikramında bulunduk” dedi.
Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen taziye çadırı ve taziye yemeği hizmetlerinin devam ettiğini belirtti.
EKİPLERİMİZ CENAZE SAHİPLERİYLE İLETİŞİME GEÇİYOR
Belediye Başkanı Vahap Akay, “Görevli arkadaşlarımız her gün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nden, kentimizden vefat eden vatandaşlarımızın bilgilerini alarak, yakınlarına ulaşıyor. İstek ve taleplerinin olup olmadığını sorarak, başsağlığı temennisinde bulunuyorlar. Cenaze yakınlarının talebi doğrultusunda görevlilerimiz tarafından hemen Taziye Çadırı kuruluyor ve yine cenaze sahipleri talep ederse defin işleminin ardından mezarlıklarda ücretsiz olarak taziye yemeği ikramında bulunuluyor. Cenaze sahipleri ve yakınları, taziye için gelen konuklarını burada ağırlayarak taziyeleri kabul ediyorlar” diye konuştu.
119 BİN 190 KİŞİLİK TAZİYE YEMEĞİ İKRAMINDA BULUNDUK
Taziye çadırı ve taziye yemeği hizmetlerine Ekim 2016 tarihi itibariyle başlanıldığını anımsatan Belediye Başkanı Vahap Akay, “2016 yılından bugüne kadar vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda yaklaşık bin 200 cenaze için taziye çadırı kurulurken; yaklaşık 119 bin 190 kişilik de taziye yemeği ikramında bulunuldu” ifadelerini kullandı.
HEMŞERİLERİMİZ BU HİZMETLERDEN HİÇBİR ÜCRET ÖDEMEDEN FAYDALANABİLİRLER
Sosyal Belediyecilik anlayışı kapsamında hayatın her alanında vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “Taziye yemeği ve taziye çadırı hizmetimizden Çerkezköylü hemşerilerimiz hiçbir ücret ödemeden faydalanabilirler. Bu vesile ile ebediyete intikal eden tüm hemşerilerime Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.