Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

“Doktorlara yapılan zammın tüm sağlıkçıları kapsamasını” istediler

“Doktorlara yapılan zammın tüm sağlıkçıları kapsamasını” istediler
3 Aralık 2021 12:54
A+
A-

Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, doktorlara yapılan zammın diğer sağlık çalışanlarını da kapsamasını istedi. Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sağlık çalışanları, doktorların maddi haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemenin diğer sağlıkçıları kapsamamasına tepki gösterdi.
Öksüz, burada yaptığı açıklamada, salgın sürecinde tüm sağlık çalışanlarının sahada özveriyle mücadele ettiğini söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan, tüm sağlık çalışanlarının maddi haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelerin yapılması için çaba sarf etmesini isteyerek, bu konudaki mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Öksüz şunları kaydetti:
“Pratisyen hekimlerimiz de, diş hekimleri de dahil, emekli maaşlarına 2 bin 500 liralık bir artış, uzman diş hekimi ve normal uzman hekimlerimizin de yine emekli maaşlarına 5 bin liralık bir artışın müjdesini kamuoyuyla paylaştılar. Hekimlerimiz adına son derece mutluyuz. Çok daha fazlasını hak ediyorlar. Bir sağlık personeli inanın çok kolay yetişmiyor. İnsanlarının hizmetinde, insanlığın var olduğundan beri ve son nefeslerine kadar insanlığın hizmetinde olacak kıymetli bir meslek grubunun baş aktörleridirler. Çok daha fazlasını hak ediyorlar.
Lakin buradan Sayın Sağlık Bakanı’na seslenmek istiyorum, 39 ayrı branşın olduğu bir sistemde hekim tek bir branş olarak kabul edecek olursak, diğer otuz sekiz branş sizin sağlık personeliniz değil midir? Sağlık Bakanlığının bu yanlış uygulamadan vazgeçmesini talep ediyoruz. Tüm sağlık çalışanlarına diğer branşların hiç birini ayırt etmeden yapılan zammın diğer sağlık çalışanlarını da kapsamasını istiyoruz.” (AA)