Dolar 32,4524
Euro 34,7527
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Dr. Candan Yüceer’in 14 Kasım Malkara’nın Kurtuluş Günü Mesajı

Dr. Candan Yüceer’in 14 Kasım Malkara’nın Kurtuluş Günü Mesajı
13 Kasım 2021 11:10
A+
A-

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’in 14 Kasım Malkara’nın Kurtuluş Günü mesajı şöyledir: “Malkara, bundan tam 99 yıl önce bugün bir ulusun azim ve iradesinin gücü ile neler başarılabileceğini tüm dünyaya gösterdi. Bugün Malkaralıların bir milletin bağımsızlık ve onuru için emperyalist işgale karşı başkaldırısının ve esaret zincirlerini kırarak zafere ve bağımsızlığa ulaşmasının yıl dönümüdür.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, “ya istiklal ya ölüm” parolasıyla yürütülen bağımsızlık mücadelesinde Malkara, en ön saflarda yer almıştır. Bugün bu cennet vatanda eğer barış içinde, özgür bir şekilde yaşıyorsak bunun arkasında canları pahasına bağımsızlık mücadelemizi yürüten şehitlerimizin ve gazilerimizin büyük fedakârlıkları vardır. Cumhuriyet ile taçlanan bu destansı mücadele sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nde devasa atılımlar yapılmış ve memleketimiz laik, demokratik ve çağdaş bir devlet olarak büyük bir hızla yükselmeye başlamıştır.
Tarihin akışını değiştiren, bütün mazlum milletlere örnek olan bu mücadeleden alnının akıyla çıkan sonrasında da yurttaşlık bilinci ile memleketi için çalışmaya ve üretmeye devam eden Malkara, bugün bu haklı gururu ve onuru yaşamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Malkara’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünde, başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Malkaralı hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.