Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Edirne Barosu’ndan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü mesajı

Edirne Barosu’ndan Kadına Yönelik  Şiddetle Mücadele Günü mesajı
25 Kasım 2021 12:33
A+
A-

Edirne Barosu Aile ve Kadın Hakları Komisyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Avukat Bedia Mutlu Mirzabey, Aile ve Kadın Hakları Komisyonu adına yayımladığı mesajında, 25 Kasım 1999’da kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla, BM Genel Kurulu kararı ile bugünün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ilan edildiğini belirtti.
Kadına yönelik fiziksel, ekonomik ve psikolojik şiddetin daha da arttığını, hatta kadınların vahşice katledildiğini vurgulayan Mirzabey, mesajında şunları kaydetti:
“Yasal mevzuattaki tüm değişiklik ve düzenlemelere rağmen kadına yönelik şiddetin artarak devam etmesinin temel nedeni toplumsal zihniyet dönüşümünün sağlanamamış olması ve şiddetin kaynağına odaklı çözümlerin geliştirilmemiş olmasıdır. Şiddetin iletişimde bir çözüm olmadığını, kişilerin anne, baba, çocuk kimliklerinin olduğu, cinsiyetin bir kimlik olmadığı, insanlara saygı duyulması gerektiği anaokulundan itibaren öğretilmeli, şiddetin sadece fiziksel olmadığı, şiddetin hiçbir alanda çözüm olamayacağı konusunda çocukların bilinçlendirilmeleri gerekir. Görsel ve yazılı medya da kadına yönelik şiddeti teşvik eden, özendiren yayınların yasaklanması, bu konuda denetimlerin artırılması gerektiği kanaatindeyiz. Kadına yönelik şiddet içerikli diziler, filmler ve yazılı medyada şiddete haberlerinin veriliş tarzının teşvik edici değil caydırıcı nitelikte olması için medyanın da şiddetin dili konusunda hassasiyet göstermesi halinde topyekün bir mücadele ile şiddeti sonlandırabiliriz.”
Mirzabey, Edirne Barosu Aile ve Kadın Hakları Komisyonu olarak, kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için mücadelelerini sürdüreceklerini bildirdi. (AA)