Dolar 32,4524
Euro 34,7527
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Edirne Belediyesi Meclisi toplandı

Edirne Belediyesi Meclisi toplandı
6 Ağustos 2022 09:32
A+
A-

Edirne Belediyesi Meclisi ağustos ayı olağan toplantısı yapıldı.
Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığındaki toplantı, yeni hizmete alınan Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarında gerçekleştirildi. 4’ü gündem dışı 17 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda taksi, toplu taşıma ve servis ücretlerine zam kararı alındı.
Alınan kararla taksimetre açılış ücreti 10 liradan 12 lira 50 kuruşa, yolculuk başına minimum ücret de 20 liradan 25 liraya yükseldi. Kentte şehir içi ulaşımı sağlayan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’nde (ETUS) öğrenci seyahat ücreti 3 lira 80 kuruştan 4 lira 75 kuruşa, normal seyahat ücreti de 5 lira 50 kuruştan 6 lira 88 kuruşa yükseldi.
Nakit ödemeli seyahatler de 8 lira 75 kuruş olarak belirlendi. En kısa mesafedeki öğrenci servisi ücreti 390 liradan 490 liraya, personel servisi ücreti de 295 liradan 369 liraya yükseldi.
Maddenin görüşülmesi sırasında AK Parti Edirne Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Mehmet Çapoğlu, akaryakıt fiyatlarının düşüşe geçtiğini, zam için birkaç ay beklenmesi gerektiğini söyledi.
Belediye Başkanı Gürkan da akaryakıt fiyatlarının eski haline gelmesi durumunda ulaşım fiyatlarının eski seviyeye çekilmesi için meclise bizzat teklif vereceğini belirtti.
Toplantıda ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara Gürkan tarafından ödül verildi.
EDİRNE’DE YABANCI DİLDEKİ TABELALAR DENETLENECEK
Edirne’de yabancı dildeki reklam panoları ve tabelalar, Belediye Meclisi bünyesince kurulacak komisyon tarafından denetlenecek.
Belediye Başkanı Recep Gürkan, Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarında düzenlenen ağustos ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Edirne’nin son dönemde çok sayıda yabancı ziyaretçiyi ağırladığını söyledi. Bu ziyaretçilerin bir kısmının turizm, bir kısmının alışveriş amacıyla geldiğini belirten Gürkan, “Gelsinler tabi ki hoş gelmişler sefa gelmişler. Alışveriş hareketliliğinin artmasıyla beraber Edirne’deki bütün emtia fiyatları da yükseliyor. Halkımız bundan çok memnun değil. Ama buna yapacak bir şey yok serbest ticaretin kuralları.” dedi.
Gürkan, yabancı ziyaretçilerin gelmesiyle yabancı dildeki tabela sayısının da arttığını dile getirdi.
Özellikle reklam mecralarında bilbordlar, raket ve tabelalarda Türkçe’ye uygun olmayan, tek kelime Türkçe olmayan tabelalar görmeye başladığını ifade eden Gürkan, “Bununla ilgili belediye meclis üyelerinden bir komisyon kurulmasını, bu komisyonun hem mevzuat anlamında gerekli çalışmayı yapmasını, gerektiğinde uzmanları çağırıp dinlemesini ve önümüzdeki eylül olur ekim olur bir rapor sunarak mecliste bu konuda bir karar almamızı öneriyorum. Bununla ilgili her partinin de olmasını arzu ederim.” diye konuştu. Gürkan, milletin ortak değerlerinin en başta geleninin dil olduğunu, dilini kaybedenlerin her şeyini kaybedeceğini belirtti. (AA)