Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Edirne’de tava ciğerciler hem denetlendi hem festivale davet edildi

Edirne’de tava ciğerciler hem denetlendi hem festivale davet edildi
13 Mayıs 2022 13:29
A+
A-

Edirne’de yarın başlayacak “Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali” öncesinde tava ciğerciler hem denetlendi hem de festivale davet edildi.
Edirne Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Veteriner İşleri Müdürlüğü İşyeri Denetim Birimi ve zabıta ekipleri, ciğercilere yönelik denetim gerçekleştirdi.
Denetimlerde Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da yer aldı.
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne’de ciğercilerle el ele standartları her geçen gün yükselttiklerini söyledi.
Bu çerçevede denetimleri ve verdikleri eğitimleri baz aldıklarını belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Yani önce ciğerci esnafımızı eğitiyor, sonrasında aldığı eğitimi uygulayıp uygulamadıklarını denetliyoruz. Edirneli ciğercilerimiz ise un kaliteleriyle, yağ kaliteleriyle Edirne ciğerinin tanıtılmasına ve yaşatılmasına büyük katkı sağlıyor.” ifadelerini kullandı.
Kentin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu anlatan Tanrıkulu, şunları kaydetti:
“Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan göreve geldiğinde bir söylem ortaya koydu. Bu söylem beş yılda beş, on yılda ise on milyon turist sayısıydı. Ne mutlu ki bizler bu belirten rakamları aşmış durumdayız ve şehrimizi bir turizm şehri olarak yapılandırmaya devam ediyoruz. Kakava ve Hıdrellez şenlikleri ile başlayan yoğun süreç önce Bando ve Ciğer Festivali ile sonra 9-8 Festivali ile sonrasında ise sadece Edirne’nin değil ülkemizin ve dünyanın yüz akı Kırkpınar Yağlı Güreşlerimiz ile devam edecek.”
“Edirne’ye gel ciğerimi ye” sloganıyla bugün başlayacak festival 15 Mayıs’ta sona erecek. (AA)