Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

EDİRNE’YE YENİ STADYUM KEŞAN’A YURT BAŞKA BAHARA

EDİRNE’YE YENİ STADYUM KEŞAN’A YURT BAŞKA BAHARA
16 Aralık 2021 12:16
A+
A-

Edirne’ye yeni stadyum yapımı ve Keşan’da yeni yurtların yapımı konusunda Bakanlığın bir çalışması yok.
CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’nun, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Bakanlığının 2022 Bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinde her iki konuda yöneltmiş olduğu sorulara, “Bakanlığımız yatırım programı kapsamında ve bütçe imkânları çerçevesinde değerlendirilecektir” yanıtı geldi.
Bakanlıktan verilen yanıtı değerlendiren Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Verilen yanıt bu işlerin yapılmayacağı anlamına gelmektedir. Yeni stadyumu da Keşan’ın ihtiyacı olan yurtları da CHP iktidarında yapacağız” dedi.
CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “ Gençlik ve Spor Bakanlığının 2022 bütçe görüşmeleri sırasında Bakan’a yapılacağı söylenen ve her seçim dönemi resimleri paylaşılan yeni stadyumu ve Keşan’a büyük sorun olan yurtları sordum.
Aldığımız cevap bu iktidar döneminde bu işlerin değil bitirilmesi başlanmasının dahi mümkün olmadığını gösterdi. Ne yaparsa yapsın en geç 2023’te gidecek AKP’nin yapmadığını iktidarımızda yapacağız.
‘Bütçe imkânları çerçevesinde değerlendireceğiz’ yanıtı verenler söz konusu 5’li çete olunca bütçenin tamamını veriyor. Ancak iş Edirne stadyumuna, yurt yapımına, Çakmak Barajı ve diğer sulamalara, Keşan- Enez yoluna gelince bütçe imkânları deniyor.
Sorun kaynak yetersizliği değil kaynakların doğru, öncelikli ve vatandaş yararına işlere kullanılmamasıdır.
Anlaşılan AKP’liler bir sonraki seçimde de yeni stadyum resimleri gösterip, maketlerin önünde poz verecekler. Madem bütçe imkânları yoktu neden 8 sene önce yeni stadyum resimleri paylaşıp, ‘yapacağız’ diye ortada dolaştınız? 8 senedir neden bir adım yol almadınız? Diğer yandan 2014’de yapılacağı söylenen stadyumların bir kısmı başka şehirlere yapıldı. Söz konusu Edirne olunca ortada yapılan hiçbir şey yok. Edirne hakkını CHP iktidarında alacaktır.”