Dolar 32,2081
Euro 34,6490
Altın 2.392,09
BİST 10.200,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 18°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 19°C

EĞİTİM İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY TEKİRDAĞ’DAN UYARDI: NE SORUŞTURMADAN NE CEZALARDAN KORKARI

EĞİTİM İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY TEKİRDAĞ’DAN UYARDI:  NE SORUŞTURMADAN NE CEZALARDAN KORKARI
25 Şubat 2024 13:01
A+
A-

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay,  Tekirdağ’da son dönemlerde öğretmenlere yönelik uygulanan keyfi cezalara karşı İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden seslendi: “Buradan bir kez daha altını çiziyorum biz ne soruşturmadan korkarız, ne verdiğiniz cezalardan yılarız!”

Tekirdağ’da son dönemlerde öğretmenlere yönelik okul idarecileri ve ilçe milli eğitim müdürlükleri  tarafından uygulanan soruşturma ve cezalar üzerine kente gelen Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Şube Başkanı Barış Özer ve  üyeleri ile birlikte  basın açıklaması gerçekleştirdi. Tekirdağ’da eğitim çalışanlarına yönelik baskılar, hukuksuz soruşturmaların arttığına  ve sudan bahanelerle birçok cezalar verilmek istendiğine dikkat çeken Özbay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde “Biz ne soruşturmadan korkarız, ne verdiğiniz cezalardan yılarız! “ mesajını verdi.

CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Nurten Yontar’ın da destek verdiği basın açıklamasında konuşan  Eğitim İş Genel Başkanı Kadim Özbay, Tekirdağ’ın Türkiye’nin en güzel ve demokrasi anlamında da barışçıl, en özel ve en güzel kentlerinden biri olduğunu belirterek, ülkedeki nobranlık, keyfilik ve karanlığın Tekirdağ’a da sirayet etmemesinin mümkün olmadığını söyledi.

“Tekirdağ’da yaşadığımız şey ülkedeki bu karanlığın keyfiliğin, şahsıma münhasır devlet anlayışının, nasıl bir ülkenin her yerine yayıldığının bir göstergesidir” diyerek konuşmasına devam eden Özbay,  Eğitim-İş Tekirdağ’da yetkili sendika haline getirmiştir. Her on eğitim emekçisinden dördü Eğitim-İş’e Tekirdağ’da üye olmuştur. Hal böyleyken; son birkaç ayda Tekirdağ’da eğitim çalışanlarına yönelik baskılar, hukuksuz soruşturmalar artmış ve sudan bahanelerle birçok cezalar verilmek istenmiştir. Buradan bir kez daha altını çiziyorum biz ne soruşturmadan korkarız, ne verdiğiniz cezalardan yılarız! Biz diyoruz ki; hak, haksızlıktan eninde sonunda üstün gelecektir” dedi.

‘MUTSUZUM’ DİYEN ÖĞRETMENE CEZA

Bugüne kadar böyle trajikomik cezalar görmediğine vurgu yapan Özbay verilen cezaları şu şekilde anlattı: Yapılan toplantıda Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ndaki programdan ‘mutsuz’ olduğunu söylediği için 30/1 oranında aylıktan kesme cezası verilmiş. Hani ders programından ‘mutsuzum’ diyen bir öğretmene ceza verebilecek normal insani erdemde biriyle karşılaştığınızda bile akıl tutulması yaşarsınız. Kaldı ki bu kişiler okul yöneticiliği ve muhakkiklik yapacaklar!

Bir diğer ceza ise; bir yarışmaya katılmak istemeyen öğretmene görüşme kapsamında kitapları okumadığı, kitaplar hakkında araştırma yapıp bilgilendirme yapmadığı için 30/1 oranında aylıktan kesme cezası verildi. Sizin, tarikat ve cemaatlerinizle Cumhuriyetin öğretmenlerine bir şey olmaz. Siz, çok meraklı olabilirsiniz ama biz, bu fiili işgale izin vermeyeceğiz. Bu tarikat ve cemaatlerin çocuklarımızı potansiyel mürit olarak görmesine biz direneceğiz ve her durumda karşınızda duracağız.

 

‘MÜDÜR YARDIMCILARI GRUPTAN ÇIKARILDI DİYE…’

Örgütlenme Sekreteri Gürkan Polat’a  öğretmenler ve velililerin olduğu WhatsApp grubunda o sınıfla ilgili dersi olamayan iki tane müdür yardımcısını gruptan çıkardığı için ceza verildi. Zaten o grupta senin işin yok arkadaş ne yapacaksın sen o grupta, sınıf öğretmeni ile veli grubunun arasında! Ama liyakatsizlik öyle bir şey ki; o koltuğa geldikten sonra ego tavan yapıyor! Zannedersinki küçük dağları o yarattı! Yani öyle bir bilinç var ki tüm bunlar aynı soruşturma kapsamında devam edilmiş ve sonucunda ceza alan altı öğretmenimizden dördü sürgün edilmiş. Cezada yetmemiş sürgün dediğimiz şeyi kamu yararı göz etmek üzere öğretmenin yeri değiştirilmesi nerede kullanılır? Eğer o kişi o kurumda kaldığında herhangi bir fiziki olay, bir saldırı yaşanacağını düşünüyorsanız ya da delil karartmayla kamunun kaynaklarını bir şekilde zarara uğratma ihtimali görüyorsanız, yerini değiştirirsiniz. Ders programını beğenmedim, mutsuzum diye, WhatsApp grubunda zaten işiniz yokken sizin oradan çıkmanızla ilgili ceza mı olur? Böyle bir yer değişikliği mi olur?”

‘SERVİSLERE BAKMA ZORUNLULUĞU YOK’

Hatta yine aynı soruşturma içerisinde hukuken görev tanımları bulunmamasına rağmen taşımalı servis komutunu yerine getiren öğretmenimiz de görevini yerine getirmediği gerekçesiyle yine ceza alıyor!  Bu servisler özel servisler, taşımalı eğitim için kullanılan servisler değil. Ayrıca kimsenin de öğretmenin de burada bu servislere tek tek bakmak gibi bir sorumluluğu yok! Eğitim işinde bununla ilgili bir eylem kararı var. Öğretmenimiz inisiyatif alıyor ve gidip servislere bakmış ona rağmen yine de o servislere bakmamaktan ceza alıyor! Serviste bakım imzası var. Yine de ceza alıyor! “

ŞUBE BAŞKANI ÖZER’E ‘PAYLAŞIM’ UYARISI

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer’in de  sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımdan dolayı uyarı cezası önü arkası kesilerek sözcükler üzerinden cezalandırıldığını belirten Özbay, Fakat uyarı verilen görevi yerine getirmeme üzerine! Sosyal medyada Şube Başkanımız bir eleştiri de bulunuyor, kendi sosyal medya hesabından. Geçmişte hatırlayın Ergenekon süreçlerini FETÖ süreçlerini çok iyi hatırlarsınız! Orada yapılan söylemin önü arkası kesilirdi ya hani cümlelerin önü arkası burada da kesilmiş tak diye! Alışkınlar çünkü daha önceden ve buradan ceza vermeye kalkıyorlar. Arkadaş, ceza vermeye kalkıyorsunuz da bari cezanın karşılığını öğrenin de öyle verin. Adam, sosyal medyada bir eleştiri yapmış o diyor ki görevi yerine getirmemekten sana ceza veriyorum! Bu nasıl bir aymazlık!Nasılbir çürümüşlük!İdareci, muhakkik, müfettiş işbirliğinde yürütülen bu sindirme politikası karşısında biz susmayacağız!” diye konuştu.

‘İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ VE VALİYE DURUMU ANLATTIK’

İl Milli Eğitim Müdürü ve Vali ile görüşerek olanları yetkili kişilere ilettiklerini ifade eden Özbay, Bu cezaların tamamen disiplin kurulu olarak da tahlilini yaptık. Sorunun çözümüne dair inancımız olmakla birlikte mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi bir kez daha yineliyorum: Valimizle bugün çok detaylı bir görüşme yaptık kendisi de bizi sonuna kadar dinledi. Kendisine de ifade ettim, samimi bir görüşme oldu. Bu sorunların çözülmesi yönünde bir irade göstereceğine inanıyorum ama her yerde söylediğimiz gibi eğer hakkımızı teslim ederseniz işi doğru yaptığınız için saygımız sonsuzdur, göstermeye devam ederiz ama hakkımızı iade etmezseniz biz, o hakkı söke söke almasını biliriz!” dedi. ELÇİN YILDIRAL

 

 

 


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

ETİKETLER: