Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Az Bulutlu
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 24°C

EĞİTİM İŞ’TEN ERASMUS AÇIKLAMASI: ORTADA KAYBOLAN BİR PARA YOK!

EĞİTİM İŞ’TEN ERASMUS AÇIKLAMASI: ORTADA KAYBOLAN BİR PARA YOK!
24 Ekim 2023 10:40
A+
A-

Eğitim İş Tekirdağ Şubesi,  öğretmenlerin tüm suçlamalardan aklandığını belirterek, öğretmenlerin tüm harcamalarının kayıt altına alındığını ifade etti.

Eğitim İş Tekirdağ Şubesi, öğrenci değişim projesi Erasmus’u kazanan 21 Türk öğrenci için AB’nin gönderdiği 122 bin 577 Euro’ya (3.6 milyon TL) okul idaresinin çöktüğü iddiasına karşı açıklama yaptı.

Eğitim İş tarafından yapılan açıklamada, projenin işleyişinde ve uygulamasında herhangi bir sorunun tespit edilmediğinin altı çizilerek,  “Öğrencinin bu parayı düzenli biçimde harcanmasını sağlamak amacıyla öğrenci velisi- öğrenci ve – okul arasında hazırlanan bir sözleşme imzalanmıştır. Ve paralar bu şekilde peyder per öğrencilere kullandırılmıştır. Yani ortada kayıp bir para yoktur” denildi.

Yasalar gereğince mahkemece hüküm giymemiş herkesin masum olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, öğretmenlerin masumiyet karinesinin ihlal edildiğini toplumun önüne yüz kızartıcı bir suçla atılmış ve bir lince maruz bırakıldığını ifade edildi.

‘ÖĞRETMENLER İSNADLARDAN AKLANMIŞTIR’

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Söz konusu iddialar eski bir müdür yardımcısı ve bir iki velinin şikayetleri üzerine geçtiğimiz şubat ayında gündeme gelmiştir.

Bu süreçten sonra da Hem il milli eğitim müfettişleri hem de Ulusal Ajans denetçileri söz konusu iddiaları araştırmış. Proje işleyişinde ve uygulamasında herhangi bir sorun tespit edilmemiş, öğretmenlerimiz bu isnadlardan aklanmıştır.

Savcılık soruşturma izni istemiş, Kaymakamlık vermemiş savcılık bir üst mahkemeye itiraz ederek soruşturma iznini mahkeme kararıyla almıştır. Dosyadaki tek yenilik de budur.

‘ÖĞRENCİLERİN TÜM HARCAMALRI KAYIT ALTINA ALINMIŞTIR’

Proje uygulayıcı öğretmenlerinin AB den gelen ve öğrenci başı ortalama 4.500 € olan ücretlerin öğrencilerin zor durumda kalmaması, etkinlik süresini tamamlayabilmesi, öğrencinin bu parayı düzenli biçimde harcanmasını sağlamak amacıyla öğrenci velisi- öğrenci ve – okul arasında hazırlanan bir sözleşme imzalanmıştır.

Ve paralar bu şekilde peyder per öğrencilere kullandırılmıştır.

Yani ortada kayıp bir para yoktur. Söz konusu para öğrenci hesabına yatan öğrenci tarafından bizzat değil de veli ve öğretmen tarafından denetimli olarak kullandırılması yazılı tutanak ve sözleşmeler, veli ve öğrencinin rızası alınarak sağlanmış. Böylelikle etkinlik başarıyla tamamlanmış öğrenciler 18 Mayıs’ta sorunsuz bir şekilde yurda dönmüşlerdir.

Öğrencilerin tüm harcamaları kayıt altına alınmış, imza karşılığı bu paralar kullandırılmış sonra kalan tutarlar imzalı tutanakla öğrencilere teslim edilmiştir.

MÜDÜR YARDIMCISI NEDEN EMEKLİ OLDU?

İddiları çürütecek ve öğretmenlerimizin masumiyetini kanıtlayacak, her şeyin usul ve esaslara uygun bir şekilde gerçekleştiğinin yazılı kanıtları okul idaresinde mevcuttur.

Bu asılsız iddia ve linç girişiminin neden yapıldığı, iddiaların ilk sahibi emekli müdür yardımcısının neden emekli olduğuna baktığımızda daha belirgin bir şekilde ortaya çıkıyor.

Emekli müdür yardımcısı öğrencilerin staja gittikleri otellerden kendine promosyon hediyeler ve tatil talep etmiştir. Bu durumun ortaya çıkmasıyla birlikte okul müdürü kurum güvenirliğini korumak için hemen şikâyetçi oluyor.

Yapılan inceleme soruşturma sonucu müdür yardımcısı hizmet gereği Ergene’ye sürgün ediliyor.  Avanta peşinde koşan, çalıştığı kurumun imkanlarını şahsi çıkarları için kullanan yoz bir devlet memurunun intikam duygusu sebebiyle  Masum, görevini şerefiyle yapan devlet memurları zan altında kalıyor.

Olayları sosyal medya ve ulusal medyaya taşıyanların siyasi kimliğine baktığımızda İl Milli Eğitim müdürü ile şahsi meselesi olan kişilerin Öğretmenlerimiz üzerinden intikam almaya çalıştığı görülmektedir.  Mahalle kavgasına feda edecek tek bir öğretmenimiz yoktur.  İddialara söz konusu müdür yardımcımız haberler çıktıktan beri çok çirkin mesajlara maruz kalmakta, Tehditler almakta, hayatından endişe etmektedir.

Öğretmenimiz tek başına yaşayan bir kadın olarak ülke şartları zaten bunca zorlayıcıyken bir de onur vet şeref duygusunu yaralayan bu ağır ithamlarla karşı karşıya kalmıştır. Öğretmenin şerefi iki kişinin fütursuzca yazdığı cümlelere meze yapılamaz.  Eğitim İş olarak öğretmenimizi kirli iç hesaplaşmalara, intikam duygusuna feda etmeyeceğiz. Savcılık soruşturması tamamlandıktan, öğretmenimiz son kez aklandıktan sonra söz konusu müfterilerle kanun karşısında hesaplaşacağız.”

 


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.