Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Elif ve Merve öğretmenin futbol aşkı

Elif ve Merve öğretmenin futbol aşkı
24 Kasım 2021 11:26
A+
A-

Tekirdağ’da beden eğitimi öğretmenleri 41 yaşındaki Elif Bölen ve 31 yaşındaki Merve Tekkalmaz, okuldaki mesaileri dışında yeşil sahada takımlarının başarısı için ter döküyor.
Genç yaşlarda merak salıp daha sonra profesyonel olarak futbol oynamaya başlayan Bölen ve Tekkalmaz, Kadınlar 3. Ligi’nde mücadele eden Tekirdağspor’da top koşturuyor.
Gündüz okulda öğrencilerine eğitim veren futbolcu öğretmenler, haftanın 3 günü de takımlarının antrenmanına katılıyor.
Elif Bölen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolun kendisi için vazgeçilmez olduğunu söyledi. Futbol oynamanın kendisi için bir tutkuya dönüştüğünü anlatan Bölen, küçük yaşlarda başladığı futbolda üniversite yıllarında profesyonelliğe geçtiğini belirtti.
Motivasyonu yüksek kişilerin sevdikleri işi yapmalarında hiçbir şeyin bu isteğe engel olamayacağını ifade eden Bölen, şunları kaydetti:
“Küçük yaşlardan beri futbola merakım vardı. Severek futbol oynuyordum. Daha sonra üniversitede futbol takımına girdim ve o zaman beri sürekli futbol oynamaya devam ettim. 2,5 yaşında kızım var ama yine de fırsat oluşturup, çok sevdiğim futbola devam ediyorum. Futbol oynamak bana ayrı bir mutluluk veriyor. Kadınlar ligi biraz geri planda ama biz kadınlar olarak kendimizi daha iyi ifade etmek, sahada da kendimiz göstermek için güzel şeyler yapabiliyoruz. Kazanma hırsı, teknik beceri ve mücadeleyi sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Ligi namağlup tamamlayıp 2. Lig’e çıkmak istiyoruz. Bunun için mücadele edeceğiz. Takımımda mutluyum burada oynayabildiğim kadar devam sonra futbolu bırakırım diye düşünüyorum.”
Merve Tekkalmaz da kadınların hayatın her alanında olması gerektiğine inandığının altını çizdi.
Önceleri babasının oynamasına izin vermediği futboldan kopmadığını aktaran Tekkalmaz, “2006 yılından bu yana futbolun içerisindeyim. İlk başladığımda zorlandım ve şartlar şimdiki gibi değildi. Şu an yetişenler çok daha şanslı. Ben başladığımda kadın futbol takımları sayılıydı, yeni yeni kadın futbolu hareketlenmeye başlıyordu. Şimdi baktığımızda birçok şehirde kadın futbol takımları var. Şu an kadın futbolu çok güzel yerlere gidiyor.” diye konuştu.
Yeşil sahalarda daha çok kadının olmasının kadın futbolunun geleceği için güzel bir gelişme olacağını vurgulayan Tekkalmaz, şu ifadeleri kullandı:
“Bence kadınlar hayatın, sporun içinde olmalı her zaman. Sahada ‘her zaman biz de varız’ diyerek mücadele ediyoruz. Bazen futbol okul temposu yoruyor ama bir tutku olduğu için yorgunluk hissetmiyorum. Sahaya geldiğimde bütün yorgunluğumu atmış gibi hissediyorum. Takımımla birlikte bir başarı yakalayarak üst liglerde yer almak istiyoruz. Mahalle aralarında futbol oynayan kızlarımızı takımlara kazandırırsak onlar için de kadın futbolunun geleceği için de çok daha yararlı olacaktır. Artık büyük takımların da kadın futbol takımları kurulmaya başladı. Bu da önümüzdeki yıllarda kadın futbolunun gelişmesine ivme kazandıracaktır.” (AA)