Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Halkımız bizi izlemeye devam etsin”

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Halkımız bizi izlemeye devam etsin”
11 Ocak 2022 11:51
A+
A-

Ergene’de çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “halkımız bizi izlemeye devam etsin” dedi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Ergene Belediyesi tarafından Velimeşe Gölet Kafe’de düzenlenen kahvaltı programında Ergene ve Çorlu’da görev yapan basın mensupları ile bir araya gelene Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, İdareciler Günü aynı zamanda benim de doğum, bugün tarihi bir gün de beraberiz. Bu tarihi günde tarihi bir açılışı sizlerle beraber gerçekleştireceğiz. Halkımız bizi göreve getirdiği günden beri halkımıza ne kazandırırız, ne yaparız geleceğe ne eserler bırakabiliriz bunun mücadelesini veriyor, projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
2022 Ergenemizin altın yılı olacak diye Başkan Yüksel, “İlk 6 ayda 6 açılış planladık. 10 Ocak günü Atatürk evinin açılışını yapacağız. Akabinde yine 14 Şubat’ta büyükşehir belediyemizle ortaklaşa yaptığımız sosyal tesisimiz, Marmaracık Göleti’miz, Velimeşe Gölet projemizden daha büyük bir projeyi Marmaracık Sosyal Tesisleri’ni hayata geçireceğiz, hep beraber açacağız” dedi.
Başkan Yüksel ayrıca, “Tabii ilçemiz günden güne gelişiyor, büyüyor ve hizmetlerimiz her geçen gün çoğalıyor. Yine geleceğimize miras bırakmak, çocuklarımıza ışık olmak adına 18 Mart’ta Sağlık Mahallemizde Seyit Onbaşı adını ölümsüzleştirdiğimiz parkımızı açacağız, gençlerimize ışık olmaya devam edeceğiz. 23 Nisan’da yine Esenler Mahallemizde vatandaşlarımız adına güzel bir sosyal tesis yaptık onu da hep beraber açacağız” şeklinde konuştu.
Ergene Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında öncü bir belediye olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Yüksel, “Biliyorsunuz, Ergene Belediyesi sosyal belediye ben her zaman söylüyorum, sosyal belediyecilik konusunda kim ne derse desin ben iddialıyım. Bunu da yaptığımız icraatlar ile kanıtlıyoruz. Naim Süleymanoğlu Tesisleri, kapalı spor salonu ve futbol tesisleri bunu kendi imkanlarımızla yaptık. O yüzden sizlerin de görmesi adına biliyorsunuz Afyon’a beraber gittik. Devletin büyün yatırımları Türkiye’nin birçok noktasında en üst seviyede var. Tekirdağ bölgesi vergi vermede Türkiye’de 7., 6. sıralarda ama hizmet almada maalesef çok gerilerde. Biz devlet büyüklerimizden, milletvekillerimizden sadece Ergene’ye değil, Tekirdağ’a yatırım yapılmasını bekliyoruz. Hepimizin gördüğü 30 bin kişilik statlar yapılıyor. KYK yurtlarını bile TFF yapıyor. Ama bizler bunlardan mahrumuz. Biz bunları mazeret olarak görmüyor ve sığınmıyoruz. Ergene Belediyesi her zaman tarihi projelere imza attı, atmaya da devam ediyor. Biliyorsunuz pandemi döneminde de hiç durmadık. Yolları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Ergene, Türkiye’de yollarını tamamlamış, altyapısını tamamlamış ender belediyelerden, ender ilçelerden biridir. Çok kısa zamana çok şey sığdırdık. Çok büyük hizmetler sığdırdık. 200 kilometre yol yaptık. Bunlar çok kolay işler değil, kim ne derse desin bazı şeyler para ile olmaz. Önce bu tür projeleri önce hayal edeceksin, hayalin olacak. Belediyecilikte hayalin olmazsa yol almak çok zordur. Biz yıllarca yerel yönetimlere hizmet yaptık. Anadolu’nun Türkiye’nin birçok noktasını gezdim. Hep hayal kurdum, Ergene ilçeme neler yapabilirim diye. İşte bu gölette onlardan bir tanesi. Bu benim 15 yıllık hayalimdi. Daha önce bunu hayal etmiştim. Daha büyüğünü Marmaracık Mahallemiz için hayal ettik. İkisini de hayata geçiriyoruz. Sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum, gururluyum. Yine sizlerle olmaktan her zaman sevinçliyim. 10 Ocak Gazeteciler Gününüz kutlu olsun. Halkımız bizleri izlemeye devam etsin” dedi.
Konuşmaların ardından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve hem kendisinin hem de meclis üyesi Çetin Bulum’un doğum günü dolayısıyla günün anısına pasta kesen Başkan Yüksel, programa katılan gazetecilere günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.