Dolar 32,3775
Euro 35,0510
Altın 2.326,39
BİST 9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Ergene Belediyesi Atatürk Evi ve Müzesi Öğrencilerin Akınına Uğruyor

Ergene Belediyesi Atatürk Evi ve Müzesi Öğrencilerin Akınına Uğruyor
9 Kasım 2022 10:34
A+
A-

Ergene Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Ergene Atatürk Evi adeta öğrencilerin akınına uğruyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kurtarıcısı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyaya geldiği Selanik’teki evin bire bir aynısını görmek isteyen öğrenciler öğretmenleri nezaretinde ziyaret gerçekleştiriyor.

Ergene Belediyesi olarak Trakya Kalkınma Ajansı’nın ‘2019 Yılı Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı Atatürk Evi Projesi’nin birinci olarak desteklenmeye hak kazanmasının yapımına başlanan ve 10 Ocak 2022 tarihinde düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirilen Ergene Belediyesi Atatürk Evi öğrencilerin ilgisi ile karşılaşıyor. Pek çok okul ya da sınıf toplu halde Atatürk Evi’ni ziyaret ediyor.

Ergene Belediyesi Atatürk Evi ve Müzesini önceki gün Ergene Anadolu Lisesi öğrencileri, Aka Koleji Ana Sınıfı öğrencileri ve Özel Seçil Özer Ana Sınıfı öğrencileri öğretmenleri ile birlikte ziyaret etti. Ziyaretin ardından öğrenciler günün anısına öğretmenleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi

 

Öğrencilerin Atatürk Evi’ne olan ilgisinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Türkiye’deki 12 adet silikon heykele sahip tek Atatürk Evi olma özelliğini taşıyan Ergene Belediyesi Atatürk Evi’ndeki heykellerden 5’i Atatürk’e ait ve hayatının her bir evresini tasvir ediyor. Atatürk’ün 7 yaşına kadar Selanik’te yaşadığı evin bire bir aynısı olarak yaptırılan Ergene Belediyesi Atatürk Evi’nde Atatürk’ün çocukluğunun canlandırıldığı bir heykel de yer alıyor. Bu özellik diğer Atatürk evlerinde de bulunuyor. Sadece Atatürk’ün yaşadığı ev olarak değil aynı zamanda bütün hayatının anlatıldığı Ergene Belediyesi Atatürk Evi’nin üst katı Atatürk’ün hayatının anlatıldığı müze konseptinde tasarlandı” dedi.

Başkan Yüksel ayrıca, “10 Ocak 2022 tarihinde düzenlenen törenle resmen açılışı yapılarak vatandaşların ziyaretine açılan Ergene Atatürk Evi’nin tefrişatında kullanılan antika eşyaların tamamı 19. Yüzyıl sonu ve 20. Yüzyıl başına ait orijinal eserlerden oluşuyor. Açıldığı günden bu yana adeta ziyaretçi akınına uğrayan Ergene Belediyesi Atatürk Evi Pazartesi günleri hariç sabah 10.00 akşam 19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor” diye konuştu.