Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Ergene Belediyesi’nden 57. Alay Yürüyüşüne destek

Ergene Belediyesi’nden 57. Alay Yürüyüşüne destek
23 Şubat 2022 12:23
A+
A-

Her yıl gerçekleştirilen bu yıl da 57. Alay Sancağımız Kutsaldır sloganıyla icra edilecek olan 57. Alay Yürüyüşü öncesinde sancak devir teslim töreni gerçekleştirildi. Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da düzenlenen törene Ergene Belediyesi flaması taşıyan Ergene Belediyesi görevlileri de katıldı.
Tekirdağ’da düzenlenen 57. Alay yürüyüşünün Sancak devir teslim törenine her yıl geleneksel hale getirerek katılan Ergene Belediyesi törende yine yerini aldı.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Yılmaz, 12 yıldır 57. Alay’ın adını yaşatmak için Çanakkale’ye yürüdüklerini söyledi.
Bizim sancağımız namusumuzdur. Bizim sancağımız kutsalımızdır diyen Yılmaz, “57. Alay’ın Çanakkale Savaşları’nda çok önemli bir kahramanlık göstermiştir. Biz son sancaktarımız şehit olana kadar sancağı yere düşürmez devrederiz. 57. Alay yürüyüşçüleri sancak devir teslimini ve yürüyüşlerimizi tüm Türkiye’ye armağan ediyoruz. Bizim sancağımız 22 Şubat 1915’te Mustafa Kemal Atatürk’ün elinden alınan son sancak olarak yüreğimizde. Biz o sancakla yatıyor, o sancakla kalkıyor, o sancakla yürüyoruz” dedi.
57. Alay Yürüyüşlerine ve 57. Alay ile ilgili olarak düzenlenen tüm programlara destek vererek katıldıklarını kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ise, “57. Alay, dünya üzerinde en çok madalya sahibi olan alaydır. Bu kahramanca mücadelenin dünyaya duyurulması, gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması anısına gerçekleştirilen 57. Alay’ın temsili yürüyüşüne bu yıl da Ergene Belediye Başkanlığı olarak destek verdik. Geçmişte kazandığımız şanlı mücadelenin bu anlamlı günlerde nesillerimize aktarılması adına yeniden yaşatılması milletimizin için son derece önemli” diye konuştu.