Dolar 32,3168
Euro 35,0597
Altın 2.307,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Ergene Belediyesi’nden gaziler ile şehit aileleri onuruna yemek

Ergene Belediyesi’nden gaziler ile şehit aileleri onuruna yemek
21 Eylül 2022 13:10
A+
A-

Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı verilişinin 101. yıldönümü dolayısıyla Ergene Belediye Başkanlığı tarafından ilçede ikamet eden gaziler ve aileleri ile şehit aileleri onuruna yemek programı düzenledi. Marmaracık Mahallesi’nde yer alan Ergene Göl Restoran’da düzenlenen ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemeğe belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gaziler, gazi aileleri ve şehitlerin emaneti şehit aileleri katıldılar.
Programda konuşan ve katılan herkese teşekkür eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Yurdumuz topraklarını korumak ve savunmak için üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehit ve gazilerimiz her zaman onur kaynağımız olmuşlardır. Vatanın bölünmez bütünlüğü için çabalayan, geçmişte olduğu gibi bugün de bir karış vatan toprağının dahi önemini bilen vatanperver askerlerimiz bizlerin gözbebeğidir” dedi.
Başkan Yüksel ayrıca, “Nasıl 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşında yedi düvele kafa tuttuysak Kore’de, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz’da Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında da yine aynı kararlılıkla hareket eden kahraman askerlerimiz ve polisimiz sayesinde bugün burada bulunuyoruz. Söylene geldiği üzere Biz Türkler Ordusu olan bir millet değil milleti olan bir orduyuz” diye konuştu.
Sizleri yalnızca bu özel günlerde değil her an hatırlıyor, minnet duyduğumuz ifade etmek istiyorum diyen Başkan Yüksel, “Ergene Belediyesi olarak tüm sivil toplum kuruluşlarına en üst düzeyde verdiğimiz desteğin siz değerli Muharip Gaziler Derneği ile Şehit ve Gazi Aileleri Derneğine pozitif ayrımcılık yaparak uyguladığımızı bilmenizi isterim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ergenemizde yaşayan tüm gazilerimiz ile şehit ve gazi ailelerimizin her ne ihtiyacı veya sorunu olursa derhal çözüme kavuşturmak noktasında bizlere başvurmalarını rica ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk’e gazi unvanı verilişinin yıldönümü olan bugün de başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimiz ile aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık ve esenlikler diliyorum” şeklinde konuştu.