Dolar 32,3650
Euro 34,9694
Altın 2.325,97
BİST 9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Ergene’de çilek fideleri toprakla buluştu

Ergene’de çilek fideleri toprakla buluştu
1 Aralık 2021 13:04
A+
A-

Ergene Belediyesi’nin sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında bölge çiftçilerine alternatif tarım örnekleri sunma adına hayata geçirdiği lavanta tarlasının ardından 20 dönümlük alanda hazırlanan çilek tarlasında fideler toprakla buluştu.
Bölgenin öncüsü, çiftçilerin yol göstericisi olan Ergene Belediyesi rutin belediyecilik hizmetleri dışında geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiği lavanta tarlası projesinin ardından şimdi de çilek tarlası projesini hayata geçiriyor.
Lavanta tarlamızın yanındaki alanda 20 dönüme çilek dikimi yapmak için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve fidelerin toprakla buluşturulduğunu kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Belediyesi olarak farklı tarım uygulamaları ile bölge çiftçimize örnek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Ülkemizin kalkınmasında tarım ve hayvancılığın büyük önem taşıdığını biliyor ve bu nedenle tarım politikalarına son derece önem veriyoruz. Türkiye’nin ayçiçeği deposu ve tahıl ambarı konumunda bulunan Tekirdağ’da çiftçilerimize başka bir tarımın da mümkün olduğunu göstermek adına çalışmalar yürütüyoruz.
Bu bağlamda yüksek gelir getirici alternatif tarım ürünleri alanında başı çeken lavanta yetiştiriciliği konusunda Ergene Belediyemize ait arazilerde lavanta ekimini daha önce gerçekleştirmiştik. Şimdi ise çilek tarlamızı bölge çiftçisine örnek olarak sunmak ve bölge halkının ziyaretine açmak için kolları sıvadık. Tüm hazırlıkları yapılan tarlamızda çilek fidelerini toprakla buluşturduk” dedi.
Bundan böyle Ergene hem lavanta hem de çilek kokacak diyen Başkan Yüksel,
“Daha önce lavanta günleri düzenlemiştik. İlk kez düzenlediğimiz lavanta tarla günlerine başta Ergene halkı olmak üzere çevre ilçelerden çok yoğun katılım oldu.
Benzer bir organizasyonu bu yıl daha geniş katılımla ve daha kapsamlı şekilde tertipleyeceğiz. Bunun yanı sıra çilek tarlasında da organizasyonumuz olacak. Lavanta günlerinin yanında çilek günleri de düzenleyeceğiz. Lavanta ile başladığımız çilek ile devam ettirdiğimiz projemizi yeni ürünlerle genişleterek Ergene halkına ve bölgemizin çiftçilerine alternatif tarım örnekleri sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.