Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 21°C

Erişilebilirlik Belgesi Takdim Töreni Düzenlendi

Erişilebilirlik Belgesi Takdim Töreni Düzenlendi
10 Eylül 2022 17:45
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Adalet Sarayı’na, Tekira AVM’ye, Mavi Bakım Merkezi’ne ve Özel Trakya Bakım Merkezi’ne Erişilebilirlik Belgesi verilmesi uygun bulunmuştur.
Bu doğrultuda Vali Aziz Yıldırım tarafından Valilik Toplantı Salonu’nda Başsavcı Vekili Uğur Özcan’a, Tekira AVM Müdürü Caner Engin’e, Mavi Bakım Merkezi yetkilisi Cem Durak’a ve Trakya Bakım Merkezi yetkilisi Tunahan Tarhan’a “Erişilebilirlik Belgesi” verildi.
Belge Taktim Töreni’nde konuşan Vali Yıldırım; “Sağolun sizler kurumlarınızı erişilebilir hale getirip vatandaşlarımızın hizmetlere daha kolay ulaşmasını sağlıyorsunuz. Bununla ilgili olarak başkalarına örnek olsun diye birtakım çalışmalar yapılıyor. Bunların duyurulması lazım. Duyurulmazsa örnek olmuyor. O yüzden sizleri buraya davet ettik.
Erişilebilir olmak, şehirler açısından ve binalar açısından bütün insanların aynı olmadığını düşünerek hareket etmektir. Ergonomiyi sağlamaktır, onların ihtiyaçlarını görecek şekle getirmektir. Bu işin içerisinde çocuk var, engelli var yaşlı var. Şehirlerimizin, binalarımızın, kurumlarımızın buna uygun hale getirilmesi gerekiyor. Sizler de bu konuda epeyce mesafe alan kuruluşlarsınız. O yüzden bizde küçük bir takdiri sizler için hazırladık. Bunlar önemli belgeler, dediğim gibi örnek olacak başkaları da kendilerini buna uyduracaklar.” dedi.
Ardından Vali Yıldırım, Erişilebilirlik Belgelerini taktim etti.
Erişilebilirlik Taktim Töreni’ne Vali Aziz Yıldırım, Başsavcı Vekili Uğur Özcan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, T
ekira AVM Müdürü Caner Engin, Mavi Bakım Merkezi yetkilisi Cem Durak ve Trakya Bakım Merkezi yetkilisi Tunahan Tarhan katıldı. Erişilebilirlik; binaların, açık alanların, ulaşım ve bilgilendirme hizmetleri ile bilgi ve iletişim teknolojisinin, engelliler tarafından güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasıdır.