Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Az Bulutlu
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 24°C

‘EVET EFENDİM’  ‘SEPET EFENDİM’ DİYENLERLE Mİ SORUN ÇÖZÜLECEK?

‘EVET EFENDİM’  ‘SEPET EFENDİM’ DİYENLERLE Mİ SORUN ÇÖZÜLECEK?
14 Ekim 2023 10:58
A+
A-

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Tekirdağ ziyaretinde gerçekleştirdiği  toplantıya eğitim sendikalarının çağrılmamasına tepki göstererek,  “Evet efendim, sepet efendim” diyecek insanlarla yapacağınız toplantı hangi sorunu çözecektir?” diye sordu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 13 Ekim’de Tekirdağ’da  bir takım ziyaretler gerçekleştirmiş, iki okulun da açılışını gerçekleştirmişti. Bakan Tekin ayrıca Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde eğitim başlığı altında bir toplantı düzenlemişti. Toplantıya Ak Parti ve MHP il teşkilatları da davet edilmişti.

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, yapılan toplantıya eğitim sendikalarının ve muhalefet partilerinin çağrılmamasını sert sözlerle eleştirdi.

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Özer,  “Bakan Yusuf Tekin’in Tekirdağ ziyaretiyle birlikte bir sözde Eğitim değerlendirme toplantısı yapıldığı toplantıya rektör, Vali yardımcıları, kaymakamlar, il milli eğitim müdürü katılmış.  Ek olarak Ak Parti milletvekilleri ile Ak parti il başkanı katılmış.  Peki bu şehirde Eğitim emekçilerinin çoğunluğunun örgütlendiği bir yetkili sendika var. Bu toplantıda neden yok? Tekirdağ’ın Eğitim sorunlarını her fırsatta dile getiren onlarca soru önergesi veren Muhalefet milletvekilleri neden yok?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tekirdağ’da Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “İl Milli Eğitim Değerlendirme Toplantısı” öncesinde Tekirdağ Valiliği’ne ziyarette bulundu. Bakan Tekin (ortada), Valilik Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından Vali Recep Soytürk (sağ 2) ve AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Gökhan Diktaş (solda), Çiğdem Koncagül (sol 2) ve Mestan Özcan (sağda) ile fotoğraf çektirdi. ( Fırat Çakır – Anadolu Ajansı )

‘BAKANLIĞIN ADI AK PARTİ EĞİTİM BAKANLIĞI DEĞİL’

MEB Tekin’e, “Size gerçekleri söyleyecek olanları saf dışı bırakıp “Evet efendim, sepet efendim” diyecek insanlarla yapacağınız toplantı hangi sorunu çözecektir?” sorunu yönelten Özer şöyle devam etti:  Orada bakanın karşısına çıkıp sorunları anlatabilecek tek bir kişi bile yok ki. Nasıl bir değerlendirme yapıldı gerçekten çok merak ediyoruz.  Ayrıca Ak Parti il başkanının onca kamu görevlisi arasında, kamuyu ilgilendiren bir toplantıda ne işi var?  Bizim bakanlığımızın Adı Ak Parti Eğitim Bakanlığı değil, Milli Eğitim Bakanlığıdır. Eğitim- İş olarak eğitimin gerçek paydaşlarını yok sayıp parti içi değerlendirmeye çevrilen bu toplantıyı düzenleyenleri kınıyoruz.” /Elçin Yıldıral

 


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.