Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

“Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimize selam olsun”

“Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimize selam olsun”
23 Kasım 2022 10:53
A+
A-

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Milletvekili Gündoğdu mesajında şu ifadelere yer verdi: “Toplumların geleceği ve güvencesi sağlam, bilimsel temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır. Çağın gereklerine uygun nitelikli bir eğitim sistemi, her alanda ileri bir toplum olmanın anahtarıdır.
Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri doğrultusunda Cumhuriyetle birlikte bilimde, teknolojide, sanatta ve kültürde çağdaş medeniyetler seviyesine yükselen bir toplum olma hedefiyle eğitim seferberliği başlatılmıştır.
Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk askeri zaferlerle yetinmenin bağımsızlığın korunması için yeterli olmadığının bilincindedir.
Askeri zaferlerin ekonomik zaferlerle taçlanmasını istemektedir. Ekonomik gelişmenin de hurafelerden, orta çağ karanlığının sembollerine dönüşmüş, ayak bağı olan köhnemiş kurumlardan kurtulmuş bir toplum yaratmakla mümkün olacağının bilincindedir.
Bu duygularla;
Cumhuriyet’e özgür yurttaşlar yetiştirme, Cumhuriyet devrimlerini yaşatma azim ve kararlılığını sürdüren, sevgi ve şefkat dolu yürekleriyle çocuklarımıza kucak açan, onları bilgi ve etik değerle besleyen tüm saygıdeğer öğretmelerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyor,
Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.