Dolar 32,3865
Euro 35,0590
Altın 2.326,65
BİST 9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

GAYTANCIOĞLU BAKANA REHABİLİTASYON MERKEZİ VE HUZUREVİNİ SORDU

GAYTANCIOĞLU BAKANA REHABİLİTASYON MERKEZİ VE HUZUREVİNİ SORDU
8 Kasım 2022 10:37
A+
A-

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2023 bütçesinin görüşmeleri sırasında Bakan Derya Yanık’a Uzunköprü’ de açılışı yapılan fakat henüz faaliyete geçmemiş olan Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Edirne’de yapımı ağır aksak süren yeni huzurevinin durumunu sordu.

Uzunköprü’de Bülent-Sergül Uçar çiftinin genç yaşta bir kazada kaybettikleri kızları Çağlanur Uçar’ın adını yaşatmak için yapımına katkıda bulundukları Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin personel alımı yapılmadığı için henüz faaliyete geçemediğini söyleyen Doç. Dr. Gaytancıoğlu konuşmasına Çağlanur Uçar’a Allah’tan rahmet, ailesine de başsağlığı ve sabırlar dileyerek başladı.

Yaşlı Bakım Merkezi ve Rehabilitasyon merkezinin bir an önce faaliyete geçmesi için personel alımının hızla yapılmasını isteyen Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Yapılan iş çok doğru ve çok önemli bir ihtiyacın çözümüne yardımcı olacak. Özel hizmete ihtiyaç duyan 82 yaşlımıza burada bakılacak. Dünyada ve ülkemizdeki demografik değişimlere baktığımızda yaşlı bakımı çok daha önemli bir hâle gelmektedir.

Yapılan iş doğru ama gelin görün ki ağustosta hizmete açtığınız merkezde hiç yaşlımız yok Sayın Bakan çünkü personel yok. Personel alımı olmadan yaşlı bakımı ve rehabilitasyonunu nasıl yapacaksınız? Bir an önce hatta hemen bu merkezimizin ihtiyaç duyduğu personeli alın. Sağlık görevlilerinden bakım elemanlarına, temizlik görevlilerine kadar vatandaşımız çok güzel bir hizmet yapmış; bunu yükseltmek devletin öncelikli görevi olmalıdır.” dedi.

Doç. Dr. Gaytancıoğlu “AKP Hükûmetinin uyguladığı tarımı bitirici, vatandaşı işsiz bırakan politikalar nedeniyle yaşlılar Edirne’de kalırken gençler Edirne’yi terk etti; nüfusu en yaşlı illerin başında Edirne geliyor” diyerek sözü Edirne’de yapımı süren yeni huzurevine getirdi ve şunları söyledi: “200 yatak kapasiteli yeni huzurevi yaşlılarımızın hak etmiş olduğu saygı ve değeri görmesi, kaliteli ve sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirmesi için ivedilikle bitirilmelidir.”