Dolar 32,2540
Euro 34,6618
Altın 2.394,04
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

GÖRECEKSİNİZ TALEPLERİMİZ KABUL EDİLECEK!

GÖRECEKSİNİZ TALEPLERİMİZ KABUL EDİLECEK!
1 Mart 2024 12:51
A+
A-

Emeklilerin hak mücadelesine iktidar kayıtsız kalamadı. Kütahya’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyyanen artışların emekli maaşlarında arasında adaletsizliğe yol açtığını kabul ederek, maaşları arzu edilen düzeye çıkaracaklarını söyledi. 2021 Tüm Emekli Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Resul Mustafa Taşkıran, “Göreceksiniz taleplerimizi yerine getirecekler” dedi.

En düşük 7.500 TL olan maaşlarına yapılan ek zam ile en düşük 10 bin TL olan aylıkları ile geçinmeye çalışan emekliler, açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor.

Her platformda seslerini duyurmaya çalışan emekliler,  10 bin lira olarak ödenmekte olan en düşük emekli maaşı başta olmak üzere tüm emekli maaşları ile dul ve yetim aylıklarına ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere 12 bin lira seyyanen ek zam yapılması, İntibak Yasası acilen çıkarılması, aylık bağlama oranlarının yeniden yüzde 70’e yükseltilmesi için mücadele yürütüyor.

Emeklilerin bu sesine yerel seçimlere az bir süre kala hükümet kayıtsız kalamadı. 16 milyon nüfusuyla seçimlerin belirleyici aktörü olan emekliler ile ilgili Kütahya’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyyanen artışların emekli maaşları arasında adaletsizliğe yol açtığını kabul ederek, maaşları arzu edilen düzeye çıkaracaklarını söyledi.

Erdoğan, en düşük 10 bin lira olan emekli maaşının ömrünü kendi ve ailesi için harcayan vatandaş için elbette yeterli olmadığını belirterek, “Arzu edilen düzeye devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha fazla gelir elde edecek ve ortaya çıkan gelirden de emeklilere hak ettiği parayı vereceğiz” dedi.

‘BİZİ GÖRMEZDEN GELEMEZLER’

Erdoğan’ın bu açıklamasına ilişkin açıklama yapan 2021 Tüm Emekli Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Resul Mustafa Taşkıran, “Hükümet, emeklileri görmezden gelemez demiştim. Yerel seçim yaklaşıyor. 16 milyon emekli ve  ailelerini de hesaba kattığımızda ciddiye alınacak bir nüfus ortaya çıkıyor.  Göreceksiniz taleplerimizi yerine getirecekler” dedi.

EMEKLİLER MÜCADELELERİNE DEVAM EDİYOR

“İnsanca yaşam taleplerimizden vazgeçmiyoruz” diyerek,  3 Mart Pazar Günü bu kez İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanında eylem yapma kararı alan emekliler, “EYT ve tüm SGK mağdurlarının yaşadığı sorunları  hükümete duyurmak için bir kez daha bir araya gelecek. /ELÇİN YILDIRAL

HÜKÜMET EMEKLİLERİ GÖRMEZDEN GELEMEZ!

 


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.