Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Gülay öğretmen öğrencilerine yaz tatilinde de okuma yazma öğretiyor

Gülay öğretmen öğrencilerine yaz tatilinde de okuma yazma öğretiyor
18 Ağustos 2022 12:10
A+
A-

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Ramazan Yaman İlkokulu sınıf öğretmeni Gülay Evrensel, ikinci sınıf öğrencilerinin okuma yazmalarına destek olabilmek için yazın da haftanın iki günü kurs düzenliyor.
Evrensel, birinci sınıftan ikinci sınıfa geçen öğrencilerin yaz tatillerinde okuma yazmayı unutmamaları için okulun müdürü Gürsel Özdemir’e okulda bir kurs açmak istediğini iletti.
Ardından Özdemir’in desteği ile yaz tatilini Lüleburgaz’da geçiren öğrencilerin velilerine ulaşıldı.
Öğrencilerin okuma yazmayı pekiştirmeleri için haftanın 2 günü kurs açıldı.
Evrensel, AA muhabirine, öğrencilerin okuma yazmayı unutmalarının, öğretmenlerin korkulu rüyası olduğunu söyledi.
Kısa bir tatilin ardından öğrencileri için kurs açmayı istediğini dile getiren Evrensel, öğrencilerin büyük bir bölümünün kursa katıldığını belirtti.
Yaklaşık 5 haftadır kursa devam ettiklerini anlatan Evrensel, “Kursta öncelikle okuma yazma ağırlıklı olarak hikaye kitaplarını okuduk. Okuduklarımızı anlattık, soru-cevap yaptık. Çok güzeldi, okumalar tekrar hatırlandı. Ben onları karneleri verdiğim günkü haline getirdim. Biraz teklemeler, unutmalar vardı.” diye konuştu.
Öğrenci velisi Aysun Türkkal ise öğretmenlerinin duyarlılığı karşısında büyük gurur yaşadıklarını belirtti.
Velilerden Çiğdem Karagöz de tüm öğrencilerin okula koşarak geldiklerini ve okuma yazmayı pekiştirdiklerini aktardı. (AA)