Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

GÜRKAN, “ATAM, 84 YILDIR SENSİZ; SONSUZA KADAR SENİNLEYİZ”

GÜRKAN, “ATAM, 84 YILDIR SENSİZ; SONSUZA KADAR SENİNLEYİZ”
10 Kasım 2022 12:23
A+
A-

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 84. yıl dönümünde yayınladığı mesajında şunlara yer verdi;

“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük kurtarıcı, büyük devlet adamı, eşsiz deha Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bedenen kaybedişimizin 84. yılındayız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, idealleri, düşünceleri, ilkeleri, devrimleri ve Türk milletine kazandırdığı değerlerle sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir. Hiç kuşkusuz ki tarihte, ölümleriyle yüreklerde ölümsüzleşen çok az insan yetişmiştir. Bu büyük insanlardan biri de Ulu Önderimiz Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’tür. Büyük Önderimiz sadece Türk Milleti için değil, bağımsızlığın önemini bilen tüm milletler için de yeri doldurulamaz bir liderdir. Atatürk; askeri ve siyasi dehası, şahsiyeti ve yüksek karakteriyle insanlık tarihinde saygın bir yer edinmiştir.

10 Kasım bizim için sadece bir yas günü değil, Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe hiç durmamadan ilerlememizi hatırlatan bir gündür. Milli egemenlik ve bağımsızlık uğruna karşısına çıkan tüm engelleri aşarak bizlere bağımsızlığı armağan eden, büyük başarıları ile dünya milletlerine de örnek olan Atatürk’ün bizlere bıraktığı emanetleri korumak ve bizden sonraki nesillere aktarmak için hiç durmadan çalışacağız. Atatürk’ün en büyük eserim dediği lâik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütün olarak sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız.

Bizler Atatürk’ün evlatları olarak, bizlere bıraktığı bu mirası korumak için çağdaş uygarlık düzeyinden asla vazgeçmeyecek, kadınlarımızın haklarını korumak, çocuklarımızı daha iyi bir eğitim görmesini sağlamak, ülkemizin bilim, sanat ve teknoloji alanında gelişmesine katkı sunmak adına dün olduğu gibi bundan sonrada elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Cumhuriyetimizi yaşatmak ve ülkemizi hak ettiği değere ulaştırmak için; yorulmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmaya, üretmeye, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında da Ata’mızın ışığında yolumuzu aydınlatmaya devam edeceğiz.

Bugün bu topraklarda bayrağımızın gölgesinde hep bir ağızdan bağımsızlık destanımız olan İstiklal Marşı’mızı büyük bir gururla seslendirebiliyor, dilimizi konuşabiliyor, ezanlar okunabiliyorsa bunu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimize borçluyuz. Türk milleti olarak birlik ve beraberliğimizden hiç vazgeçmeyecek; her şart ve koşulda kenetlenmeyi bilecek, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar payidar kılacağız.

Cumhuriyet’imizin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’mızın kahramanı, ebedi Başkomutanımız Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını ve o günden bu güne bu toprakların bize vatan olması için gözünü kırpmadan canını veren tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum”